Dan Tanasă: Ce planuri de dezvoltare există pentru Poșta Română?

Poșta Română, cel mai mare angajator din România, s-a confruntat cu mari dificultăți în ultimi ani din cauza infrastructurii învechite și a concurenței acerbe din aceste domeniu de activitate. Deși s-au făcut pași mici spre modernizarea acestei, mai sunt încă probleme ce nu și-au găsit rezolvarea. Compania este departe de a fi performantă. Dan Tanasă a cerut Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și conducerii Poștei Române să transmită ce planuri există pe termen lung pentru a dezvolta și extinde această companie importantă.

Într-o întrebare parlamentară, deputatul Dan Tanasă arată că, pe lângă necesitatea de a moderniza infrastructura Poștei Române, pentru a răspunde nevoilor angajaților și clienților săi în era digitală, mai există și alte probleme ce trebuie avute în vedere.

Spre exemplu, salariile agenților poștali sunt foarte mici în comparație cu cele ale persoanelor aflate la conducerea instituției și în poziții administrative, punctează deputatul. „Agenții poștali, cei care prestează cea mai însemnată parte a activității merită salarii mai mari având în vedere munca pe care o depun și nivelul de trai scăzut al acestora. De asemenea, riscurile însemnate, condițiile teribile de muncă și lipsa dotărilor fac ca aceste locuri de muncă să devină tot mai greu de desfășurat”. Este foarte probabil ca aceste probleme să fi fost generate de slaba gestionare a companiei, inclusiv decizii proaste privind investițiile, planificarea defectuoasa și alte probleme de management.

Având în vedere că Poșta Română este o companie strategică, Dan Tanasă a cerut Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și conducerii Poștei Române să transmită răspuns la următoarele întrebări:

  1. Câți angajați sunt în prezent în Poșta Română, respectiv ce funcții au aceștia?
  2. Ce salarii au angajații pentru funcțiile de director, inspector, agent poștal, operator sortare coletărie?
  3. De ce este o diferență salarială atât de mare între funcțiile de conducere și cele de execuție și când se vor majora salariile angajaților aflați în funcțiile de execuție?
  4. Care sunt proiectele de investiții realizate în ultimii 10 ani pentru modernizarea și dotarea oficiilor poștale?
  5. Care este planul de dezvoltare, extindere și modernizare a Companiei Naționale Poșta Română?