Dan Tănasă (AUR): Unirea face puterea la Alba Iulia pe 1 decembrie

Românii din toate colțurile țării sunt așteptați miercuri, 1 decembrie, la Alba Iulia pentru a sărbători Ziua Națională a României. Ca în fiecare an, programul oficial al evenimentelor desfășurate de 1 decembrie va fi deschis de Marșul Unirii, care va porni la ora 08.00 din Gara Feroviară de la Alba Iulia.

Alianța pentru Unirea Românilor invită toți românii, „în sufletul cărora mai arde candela reîntregirii, să participe la Marșul Unirii. „Veniți să îi întâmpinăm pe frații de peste Prut și să strigăm într-o voce Unire”. Precum s-au strâns înaintașii noștri din toate colțurile  țării în Capitala Unirii, așa ne vom aduna și noi, din toată țara și din toate provinciile istorice, cu steaguri tricolore, costume naționale și dragoste de țară pentru a arăta întregii lumi unitatea poporului român”, le-a transmis deputatul AUR Dan Tănasă tuturor celor care își iubesc neamul.

AUR invită toți românii, indiferent de simpatiile politice, cu sau fără certificat verde, să participe la  Marșul Unirii

Evenimentul de anul acesta este cu atât mai important cu cât, din cauza pandemiei de Covid-19, românii de pe ambele maluri ale Prutului, precum și din celelalte comunități istorice, nu s-au putut revedea. Pe 1 decembrie 2021 se împlinesc 103 de ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.