Dan Tănasă (AUR): Modernizarea Drumului Național 15E Târgu Mureș-Satu Nou trebuie să devină o prioritate pentru Ministerul Transporturilor

România are nevoie de investiții masive în infrastructură, dar în ciuda acestui fapt, clasa politică din ultimii 31 de ani nu a făcut decât promisiuni deșarte. În lipsa unei abordări coerente și constante pe termen lung, zone întregi vor suferi, iar locuitorii regiunilor marcate de infrastructură deficitară sunt supuși unor factori care îngreunează ritmul dezvoltării economice și reduc nivelul de calitate a vieții, subliniază deputatul AUR Dan Tănasă.

În această categorie se încadrează și Drumului Național 15E (DN 15E), jud. Mureș, care face legătura între municipiul Târgu Mureș și Satu Nou din comuna Sânpetru de Câmpie. „Acest drum cu o lungime de 46 km se află și în prezent într-o stare deplorabilă. În afara unor lucrări punctuale pe segmente de drum reduse nu au fost efectuate decât reparații urgente ori plombări în zone unde traficul devenise un real pericol. Cu numeroase porțiuni de îngustare a șoselei, curbe periculoase și limitări de viteză, în lipsa unui proiect de modernizare totală șoferii sunt supuși unor riscuri considerabile, accidentele pe acest Drum Național fiind extrem de dese, cauzând victime și pagube materiale”, precizează deputatul AUR.

Având în vedere starea precară a infrastructurii din județul Mureș, deputatul Dan Tănasă a înaintat o solicitare către ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, prin care solicită răspunsuri la următoarele întrebări:

  1. A fost depus până în prezent un memoriu al primarilor din zona de câmpie a județului Mureș la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)  cu privire la modernizarea DN 15E? Și dacă răspunsul este afirmativ, care a fost rezultatul acestui memoriu și ce acțiuni au fost întreprinse de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii pentru soluționarea cererilor?
  2. A fost inițiat până în prezent un proiect care să prevadă modernizarea întregului Drum Național 15E și în ce stadiu se află acesta?
  3. Există fonduri alocate pentru repararea și modernizarea DN 15E în anul 2022 și care este nivelul de prioritizare a investițiilor pentru acest Drum Național de importanță județeană majoră?