Dan Tănasă (AUR), întrebare pentru Attila Cseke: Când va fi reabilitat Cinematograful „PATRIA” din Reghin?

Deputatul AUR Dan Tănasă a trimis o interpelare către Attila Cseke, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, privind stadiul lucrărilor privind reabilitarea Cinematografului „PATRIA” din Reghin, jud. Mureș.

Cinematograful „Patria” din Reghin, jud. Mureș a fost dat în folosință în urmă cu 57 ani, la 23 august 1964, și avea o capacitate de 500 de locuri. În urmă cu 12 ani, la 21 mai 2009, cinematograful a fost închis oficial, după ce încă din anul 2005 nu mai rulau filme, ca urmare a incapacității autorităților locale de a gestiona imobilul. În anul 2008, Guvernul a trecut cinematografele statului în domeniul public al autorităților locale, iar la vremea respectivă strategia autorităților reghinene era de a-l concesiona sau a-l vinde unor investitori care vizau modificarea funcționalității acestuia într-un mall, explică Dan Tănasă.

Deputatul AUR arată că, în urmă cu 7 ani, Cinematograful „Patria” a fost reintrodus pe lista obiectivelor de investiții locale, deoarece se afla într-o stare gravă de degradare datorită hoților care au devastat clădirea și a precipitațiilor care i-au afectat structura de rezistență, însă conducerea primăriei nu a „găsit” bani în bugetul local pentru reabilitarea cinematografului.

Conform unui comunicat publicat pe site-ul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Cinematograful „Patria” din Mun. Reghin, jud. Mureș va fi reabilitat, modernizat, extins și dotat prin Compania Națională de Investiții după o pauză de peste 15 ani în care în fostul cinematograf nu au mai rulat filme.

În acest context, deputatul AUR Dan Tănasă solicită ministrului Attila Cseke să comunice care este stadiul lucrărilor la Cinematograful „Patria” din Mun. Reghin, jud. Mureș și când va fi finalizat proiectul de investiție.