ROPRES

Dan Tanasă (AUR) despre legea care le oferă femeilor gravide prioritate la casele de marcat și ghișee: Mamele din România au nevoie de salarii și alocații decente

Un proiect de lege care prevede că femeile gravide și persoanele însoțite de copii cu vârsta de până la 5 ani au acces prioritar la ghișee și case de marcat, precum și locuri de parcare rezervate, a fost adoptat de către Camera Deputaților, în ședința de miercuri, 20 septembrie.

Deputatul AUR Dan Tanasă a luat cuvântul și a afirmat că Alianța pentru Unirea Românilor susține această inițiativă, însă a subliniat că sunt proiectele mult mai relevante, de stimulare a natalității, care vin în sprijinul mamelor din România, pe care partidele din coaliția de guvernare le țin în sertarele comisiilor sau pe care le resping.

Acesta a subliniat că mamele, familiile din România, nu de acest fel de sprijin au nevoie, ci de salarii și alocații decente.

„Mamele din România nu au nevoie de locuri speciale de parcare sau la casele de marcat. Mamele din România au nevoie de respect, au nevoie de salarii și alocații decente, au nevoie de respect din partea instituțiilor statului, au nevoie de sprijin pentru a crește copiii, au nevoie de măsuri de stimulare a natalității, nu au nevoie de proiecte din acestea de lege, făcute, evident, doar pentru a mima activitatea parlamentară.

AUR o să sprijine un astfel de proiect, dar în egală măsură dorim să sprijiniți și proiecte legislative consistente, care să ajute mamele, nu doar să mimeze că vă interesează. În anumite zone ale țării, mamele au prioritate la casele de marcat, și asta se întâmplă fără să fie vreo lege. Însă mamele din România au nevoie de salarii decente, nu de salarii mizerabile. Au nevoie de alocații decente, au nevoie de sprijin pentru a crește copiii”, a reiterat deputatul.

S-ar putea să-ți placă și...