Dan Rădulescu – expert în politică. Despre HoReCa: „Statul român le-a promis foarte multe și a realizat foarte puține”

Dan Rădulescu expert în politică și administrație publică a vorbit într-un interviu despre angajații din același sector bugetar cu cel al minerilor neplătiți și despre multele promisiuni ale guvernului pentru domeniul HoReCa.

“De vină pentru neplata minerilor sunt ordonatorii de credite, care pentru ministrii pot aproba plata salariilor și pentru mineri o pot întârzia. Se pare că unii sunt mai “egali” decât alții întotdeauna. Politicienii par să fie mai “egali” în același sector bugetar decât restul angajaților din sistem. În ultimii 30 de ani coloșii economici au fost vânduți pe bucăți, iar în locul lor au apărut celebrele mall-uri. Guvernanții au reusit să devalizeze toate aceste mari combinate, uzine în defavoarea cetățenilor.”

Întrebat despre gestul făcut de consiliera locală Ana Munteanu USR-PLUS atunci când a descins cu Jandarmii la un restaurant, domnul Dan Rădulescu răspunde: “Statul român s-a tocmit foarte prost cu oamenii din sectorul HoReCa și cu cei din economia privată, le-a promis foarte multe și a realizat foarte puține. Acești oameni au ajuns să fie sufocați de restricțiile impuse fără să fie ajutați în niciun fel. Nu cred că asta este menirea unui consilier local, să se apuce să vâneze operatorii privați. Există instituții abilitate pentru acest lucru și era de ajuns o simplă plângere către aceste instituții. Este pur și simplu o nevoie pe care doamna consilier a simțit-o pentru promovarea imaginii sale.”

Domnul Dan Rădulescu susține că autoritătile sunt depășite de situație, nu au oameni pregătiți și încearcă să peticească cumva zona de maxim impact social. Timișoara este singurul oraș din România unde se fac testări la nivel masiv. Rezultatul testărilor ne arată realitatea din acel oras și mai ales din țară, anume că sunt foarte multe persoane infectate. Schimbarea orei de la 23 la ora 22 nu produce efecte benefice. Nu există grafice care să specifice că virusul circulă numai după ora 22 sau 23. Nu înțeleg argumentele care au stat la baza acestei măsuri.

Guvernul a promis că acele datorii ale firmelor vor fi eșalonate pe următorii 3 ani și că statul va încuraja micii producători prin tot felul de programe. Nu poți pune popriri pe niște conturi ale unor oameni care la rândul lor au angajați, în contextul în care ai anunțat că eșalonezi datoriile fără dobânzi, doar pentru că asta e procedura. Fiscul vine cu un răspuns simplu, acestea sunt procedurile.” susține Dan Rădulescu.

Întrebat unde sunt acei bani europeni care sunt promiți de 3 ani, domnul Dan Rădulescu vorbește: “Banii europeni sunt acolo unde ar trebui să fie. Fondurile UE sunt la dispoziția noastră, ne trebuiesc doar oameni competenți care să îi acceseze. Multe dintre fondurile accesate au fost fraudate și din acest motiv a trebuit să dăm înapoi acei bani.”