Dan Rădulescu: „Dacă o instituție este plătită din bani publici, transparența trebuie să fie totală”

Dan Rădulescu, consultant politic, a vorbit în emisiunea Focus prezentată Olivia Bulboacă despre campania de vaccinare susținută de librăria Diverta, raportul privind decesele cauzate de covid prezentat de ministrul Sănătății, dar și alte subiecte interesante care pot fi urmărite în emisiune prin link-ul următor: https://fb.watch/5xLbY51DOv/

„Această campanie de vaccinare susținută de Diverta are efecte pozitive și negative. Pe de o parte, se poate vorbi despre o ușoară discriminare prin condiționarea accesului vizitatorului la o carte pe care o poate primi în mod gratuit prin actul de vaccinare. Pe de altă parte, dacă ne gândim la ceea ce a însemnat vaccinul în general în istoria omenirii, un exemplu fiind vaccinul împotriva poliomielitei, boală care a fost aproape eradicată în întregime prin intermediul unui vaccin, campania este una pozitivă din punctul acesta de vedere, mai ales pentru că autoritățile nu se coboară din turnul de fildeș unde stau la firul ierbii.

Ar fi fost mult mai benefic și mai eficace pentru campania de vaccinare și pentru informarea corectă a tuturor cetățenilor dacă domnul Gheorghiță lăsa pupitru și coboara printre oameni să explice pe înțelesul tuturor efectele benefice sau mai puțin benefice ale vaccinului și la ce ajută campania de vaccinare.„, susține domnul Dan Rădulescu în privința campaniei inițiată de Diverta.

Consultantul politic vorbește despre decesele cauzate de covid și discrepanțele scoase la iveală de raportul prezentat de ministrul Sănătății:
„Decesele în urma campaniei de vaccinare trebuie foarte atent monitorizată și explicată, pentru că se poate ajunge către o anarhie anti-vaccinare foarte ușor, iar foarte mulți oameni neavizați își dau cu părerea. Autopsia cu siguranță va elucida cazul decesului, dacă a fost exclusiv din cauza unui efect advers al vaccinării sau au existat și o serie de comorbidități care au amplificat efectul vaccinului.

Problema este că toate aceste analize sunt ținute secrete pentru a nu alarma populația, ceea ce este un pic greșit din punctul meu de vedere. Atât timp căt o instituție este plătită din bani publici, transparența trebuie să fie totală, ne convine sau nu ne convine acest lucru.

Raportul prezentat de ministrul Sănătății arată niște discrepanțe fabuloase în sistem, iar această diferență de aproape 20.000 de oameni între un sistem intra-spitalicesc și sistemul oficial de înregistrare a oamenilor infectați cu covid nu trebuia să existe. Această discrepanță înseamnă un orășel de mici dimensiuni și nu se paote să avem o discrepanță atât de mare între cauzele de oameni decedați exclusiv de covid și oameni care au avut comorbidități.”

Urmăriți întreaga emisiune pe Facebook: