Dan Barna: „Dacă moțiunea nu trece ne dăm demisiile instantaneu”

Copreședintele USR Dan Barna a spus că miniștrii USR PLUS își vor da demisia dacă moțiunea de cenzură nu trece. Întrebat dacă moțiunea va fi depusă cu miniștrii USR PLUS încă în funcțiile din guvern, Barna a răspuns: „E o tehnicalitate asta”.

„Noi spunem că acest guvern și această coaliție are problema unui lider care nu e la înălțimea poziției în care se află. Aceasta e chestiunea de fond. Florin Cîțu nu are competența să conducă acest guvern. Moțiunea de cenzură este o moțiune împotriva premierului”, a adăugat Barna.

„Demisiile noastre sunt pe masă. Este o chestiune de tehnicalitate. Miza este următoarea: dacă moțiunea de cenzură trece, ne așezăm la masă și constituim un nou guvern – și am toată încrederea că PNL va propune un premier care să aibă și competența și responsabilitatea necesară. Dacă moțiunea nu trece și premierul are susținerea necesară, ne dăm demisiile instantaneu”, a spus Barna.

„De ce să ne retragem înainte de moțiune? În funcție de rezultat vom ști cum procedăm mai departe”, a adăugat el.

În cadrul USR-PLUS există disensiuni iar din informațiile apărute în presă reiese că măi mulți lideri ai partidului nu ar dori să plece de la guvernare. Și vorba este de miniștrii Cristian Ghinea și Cătălin Drulă, însă soarta moțiunii USRPLUS/AUR nu depinde de ei.