Dacian Cioloș îl critică pe Trump: Nu dă semne de claritate și de coerență în ceea ce face. A contribuit la inflamarea situației

Dacian Cioloș a comentat la Digi24 valul de manifestații anti-rasiste – pașnice sau violente – din Statele Unite și din Europa, care au început după decesul afro-americanului George Floyd, sufocat până la moarte de un polițist american. Fostul premier spune că la inflamarea situației a contribuit și Donald Trump, care „nu dă semne de claritate și de coerență în ceea ce face”. „Dar să fie foarte clar, Uniunea Europeană nu are de ales în relația cu Statele Unite”, a spus Cioloș, aceasta trebuind să fie una de „parteneriat”.

Dacian Cioloș: „Sunt proteste care pornesc de la situația din Statele Unite, o situație care s-a inflamat foarte mult și la a cărei inflamare a contribuit inclusiv președintele Trump din păcate. Noi vom avea o dezbatere în Parlamentul European și pe acest subiect.

Asta arată că este multă tensiune și așteptare în societate, mai ales după acestă criză. Oamenii au nevoie de o perspectivă clară. Cred că sunt mulți cetățeni europeni și inclusiv cetățeni români care nu văd foarte clar în ce direcție ne îndreptăm. Și de aici și responsabilitatea politicienilor și a liderilor de opinie în general de a oferi acestă perspectivă.

O criză, așa cum spuneam,

 » Citește tot articolul pe www.digi24.ro