Dacia este în topul vânzărilor din Europa de anul trecut. Sandero, surpriza plăcută din 2021

Dacia a vândut bine în Europa cu Sandero în 2021. În ciuda crizei de componente electronice, brand-ul auto din România s-a clasat bine în topul vânzărilor.

Criza componentelor electronice şi-a pus amprenta asupra înmatriculărilor de maşini noi în Europa, însă chiar şi aşa Dacia Sandero a fost la un pas de locul al doilea, în timp ce zilele fără producţie din octombrie au dus Puma pe locul 20. Craiova a produs în 2021 cel mai bine vândut Ford din Europa.

Duster se plasează pe locul 15, cu peste 145.000 de unităţi vândute şi o creştere de 4%.

Opririle dese de producţie reali­zate de constructorii din Europa şi termenele de livrare tot mai lungi au afectat puternic atât uzinele, cât şi piaţa euro­peană în 2021, pentru prima dată valorile fiind stabilite de livrări şi nu de cererea din piaţă.

Astfel, după doi ani în care piaţa auto a fost afectată de noile limite de dioxid de carbon şi de pandemie, a urmat o criză a componentelor electronice, una a materiilor prime care chiar şi-au dublat preţurile dincolo de aprecierea costurilor legate de transport sau energie.

În premieră astfel, atât la nivel european cât şi local, topurile s-au schimbat, iar constructori precum Toyota şi Hyundai au avut un cuvânt greu de spus.

De partea cealaltă, Dacia a reuşit chiar să crească volumele faţă de 2020, iar după ani în care „doar retailul contează“ şi discuţiile despre cum modelele Dacia sunt în top doar la persoane fizice, Sandero i-a dat emoţii chiar şi lui Volkswagen Golf, liderul incontestabil al pieţei europene de zeci de ani.

Sandero, a treia cea mai vândută mașină din Europa în 2021

În 2021 Dacia Sandero a fost al treilea cel mai bine vândut automobil din Europa,

 » Aflați mai multe informații aici.