Dacă nici Băluță de la 4 nu iese primar, chiar că suntem proști

Acest articolul nu este unul de publicitate electorală ci reflectă opinia autorului, dacă în aceste zile tulburi mai poți avea o opinie fără să arunce lumea cu noroi în tine.

Bătălia electorală este una mare și nu doar ceea ce nu se face se comentează la greu ci mai ales și ceea ce se face… Inclusiv ceea ce se face foarte bine. Trăim în niște zile în care puțini se mai înghesuie la muncă, se duc pe teren ca să joace și majoritatea stă liniștită în fața televizorului pe postul de comentator.

Sectorul 4 este condus de 4 ani de către Daniel Băluță. Înainte de a fi primar nimeni nu prea știa mare lucru despre el și realizările lui în viață și sincer nici nu mă privesc ca și locuitor al Bucureștiului.

Însă în ultimii ani sectorul s-a transformat profund și acest lucru se vede cu ochiul liber, diferența față de restul sectoarelor fiind una colosală, iar față de România astronomică.

Sigur că mulți vor veni cu teorii ale conspirației despre nu știu ce mafioți care au interese… interese ca să arate sectorul 4 bine?

Pentru cetățeanul simplu, cel care este beneficiarul investițiilor din sector, însă aceste lucruri nu sunt relevante.

Sigur că agenții economici vor să scoată profit, că antreprenorii din domeniul construcțiilor lucrează pe bani ca să își plătească salariile, că în unele cazuri poate s-a jucat la limita legii pentru că legea este mult prea restrictivă și face din orice investiție o roată gigantică a birocrației.

Da, așa este în capitalism, firmele și persoane au interese și urmăresc să obțină profit. Am văzut unde ne-a adus comunismul, acolo unde nu puteai să ai interese și toată lumea era egală în sărăcie.

Dar Daniel Băluță a făcut nu doar o treabă bună în sectorul 4, Daniel Băluță a făcut ceva fantastic, un model care este de urmat.

Dacă Gabriela Firea ar fi utilizat banii de pe București cu aceeași performanță cu care a făcut-o colegul de partid atunci în această campanie ar fi alergat singură pe pistă… în schimb va pierde la scor în fața lui Nicușor Dan, un jucător care într-o altă situație nu ar fi avut prea multe de oferit.

Decalajul față de sectorul 4 și modul în care acesta a fost administrat de echipa pe care o conduce Daniel Băluță pare și mai mare dacă privim în ansamblul României, o țară în care marile investiții practic nu mai există.

Ne întrebăm atunci: dacă interesele care au făcut toate aceste lucruri posibile în sectorul 4 s-ar fi extins la nivel național, să presupunem că ele ne-ar fi adus autostrăzi, spitale și școli moderne? Că dacă da, avem o țară de dat cuiva care se pricepe mai bine decât guvernanții din ultimii 30 de ani.