Curtea Spitalului Clinic Județean Cluj, de nerecunoscut după modernizare. Urmează clădirile

După aproape un an, timp în care s-au desfășurat ample lucrări de modernizare, curtea  Spitalului Clinic Județean de Urgență de pe strada Clinicilor 3-5 are un nou chip.

În urma lucrărilor de reabilitare și modernizare, curtea Complexului Clinicilor 3-5 a primit o nouă înfățișare. 

Au fost refăcute aleile, au fost trasate și asfaltate, au fost amenajate grădini interioare și spații verzi cu sistem automatizat de irigații. Au fost montate bănci, suporți pentru biciclete și stații de încărcare pentru mașini electrice. Curtea complexului are acum un nou sistem de iluminat și 276 locuri de parcare.

Investiția, în valoare totală de peste 4.500.000 lei, a presupus, într-o primă fază, refacerea rețelei de apă și canalizare și crearea unui sistem pentru amplasarea în subteran a rețelelor de curent electric și curenți slabi.

”Mai apoi, am trecut la asfaltarea suprafeței carosabile, pavarea suprafeței pietonale, amenajarea spațiilor verzi, trasarea și numerotarea locurilor de parcare.

Mulțumim pe această cale Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și Consiliului Local, deoarece, alături de spital, au sprijinit financiar realizarea acestui proiect, care este, cu siguranță, important pentru comunitatea clujeană.

Ne dorim, în viitorul apropiat, să redăm clădirilor din Complexul Clinicilor 3-5 frumusețea de odinioară. Următoarele obiective vizează refațadizarea clădirilor, îndepărtarea cablurilor aeriene de pe clădiri, reabilitarea acoperișurilor, implementarea unui sistem de signalistică exterioară și a sistemului modern de control al accesului autovehiculelor în incinta spitalului”, anunță reprezentanții SCJU.

De asemenea, în curând, curtea Complexului Neuro-Psihiatrie va intra într-un proces similar de modernizare și reabilitare.