CURIERUL ROMÂNESC

-Doina, ce te face să fii atât de revoltată împotriva celor ce au fost și sunt la guvernare în România ?

–Nu există nimic mai degradant și mai dureros pentru o nație, un popor, decât să își privească bătrânii și copiii cum se zbat în foamete, sărăcie și boală. Nu există nimic mai degradant pentru o nație decât să nu fie capabilă să ia măsurile corecte care să salveze copiii bolnavi oncologic din ghearele morții. Nu există nimic mai degradat pentru un popor decât să se uite  neputincios cum o clasă politică, asociată cu o haită de hiene, îi distruge, îi vinde și îi amanetează țara. Nu e nimic mai degradant decât să privești nepăsător cum  hienele  vând și amanetează viitorul copiilor țării, cimitirele unde avem îngropați părinții, bunicii și străbunicii. Nu e nimic mai degradant decât să te declari neputincios în fața analfabetismului, hoției și șacalismului din politică fără să iei măsuri, fără să faci minimul efort să le înlături. Nu e nimic mai degradant decât să te declari învins,  fără să lupți, de nemernicii care îți batjocoresc trecutul, prezentul și care îți neagă dreptul la viitor.

       -Şi crezi că această degradare de care vorbeşti este atât de prezentă în viaţa noastră ? Societatea noastră este atât de viciată ?

–Trăim o rușine de nedescris, rușine îngenunchiată-n fața corupției, a degradării, a curvăsăriei politice, a nepotismului politic și a unor trădători  vopsiți în culorile patriotismului fățarnic.  Trăim povara rușinii privindu-ne părinții și bunicii suferinzi de foame și fără medicamente, trăim privindu-i cum plătesc dări la statul pe care chiar ei l-au construit, îi privim cum renunță la bucata de pâine ca să își poată cumpăra medicamentele ce îi țin în viață. Trăim privindu-ne copiii cum ne copiază nesiguranța, dezechilibrul și teama, cum de mici, întrebați fiind ce vor să facă atunci când vor crește, răspund sec dar sigur : ”vreau să plec în Occident să îmi asigur viitorul…”.  România noastră este o tară nesigură, lipsită de echilibru, de economie, de agricultură, de industrie, de sisteme de sanătate si învățământ,  de viitor…Poporul care nu știe să aibă grijă de copiii și bătrânii lui, este un popor pierdut. Ei sunt trecutul și viitorul nostru, ei ne definesc, fără ei nu avem perenitate pentru că aceasta există doar prin ei.

      -Cum vezi șansa românilor de a-și reveni din punct de vedere spiritual și moral ?

 » Citește întreg articolul pe Curierul Românesc.