Cum se pregătește Vladimir Putin de o eventuală lovitură de stat la Moscova. Gărzile sale de corp sunt deja în alertă

Anul acesta, pe 26 octombrie, centrul Moscovei era ocupat de bărbați înarmați și echipamente militare, iar unii localnici s-au gândit imediat la un posibil puci militar. Însă, reprezentanții Serviciului de Protecție și Pază (FSO) al președintelui Rusiei au dezmințit imediat zvonurile. Aceștia au precizat că se „desfășoară exerciții tactice planificate pentru a neutraliza amenințări de natură teroristă și pentru a proteja cele mai înalte autorități” ale statului.

Însă, potrivit portalului rusesc independent The Insider, exercițiile tactice de acest tip sunt doar o mică parte din măsurile speciale luate de FSO în cazul în care ar fi nevoit să răspundă unei situații de criză.

Astfel, FSO își pregătește personalul pentru un „atac ideologic masiv”, în care inamicul ar folosi presa, rețelele sociale, organizațiile religioase, operațiunile psihologice și chiar hipnoza, potrivit unui document intern citat de The Insider.

Iar acest lucru provoacă panică în anturajul lui Putin, care monitorizează permanent mass-media, rețelele sociale și organizațiile religioase.

Mai precis, Vladimir Putin se pregătește de o posibilă lovitură de stat, iar gărzile lui au început deja să facă exerciții tactice planificate pentru a-l apăra pe liderul de la Kremlin.

Soldații ruși din garda președintelui Putin au crescut numărul filtrelor, au adus echipamente militare în centrul Moscovei și au adus ofițeri de securitate pentru a monitoriza situația.

Pregătirile sunt implementate de un departament-cheie din cadrul FSO însărcinat atât cu siguranța oficialilor de rang înalt, cât și cu misiuni de contrainformații.

Acestea se desfășoară după un plan împărțit în funcție de patru grade de alertă: măsuri de pregătire directă pentru condiții de război, măsuri de trecere la nivelul de luptă „sporit”, măsuri de trecere la nivelul „pericol militar” și măsuri de trecere la nivelul de luptă „complet”.

Dacă un intrus s-ar apropia de Poarta Borovițki, folosită pentru accesul limuzinelor oficialilor de rang înalt de la Kremlin, inclusiv a lui Vladimir Putin, generalii din cadrul Serviciului de Protecție și Pază (FSO) al președintelui Rusiei ar trece la implementarea unui plan de apărare care include, pe lângă operațiuni armate, agitatori politici, preoți și chiar parapsihologi, scrie Adevărul.

În același timp, directorul adjunct al securității rusești, generalul Alexander Komov, cunoscut ca fiind un oficial de securitate extrem de vigilent, a fost desemnat să contracareze amenințările la adresa Kremlinului.

Aleksandr Komov este ajutat în implementarea planului de către Reșit Buharin, un angajat al Departamentului de Personal al FSO. Buharin este considerat un intelectual, publicând lucrări științifice despre protecția oficialilor de cel mai înalt rang.

Potrivit The Insider, cerințe și mai stricte de loialitate politică sunt impuse Serviciului Prezidențial de Securitate (SBP) și Biroului de Protecție Personală (ULO).

Generalul Komov este supranumit „Astrologul”, deoarece participă în mod frecvent la seminarii științifice și discuții despre studiul spațiului. De asemenea, este consiliat de astrologi, pasionați de magie neagră și parapsihologi.

Acesta le vorbește constant subalternilor despre „intrigile” serviciilor secrete occidentale și îi îndeamnă să nu-și piardă vigilența. Cu toate acestea, fiul său – Nikita – preferă vacanțele în Europa, vizitând deja Principatul Monaco, Germania, Italia și Franța, ultimele trei fiind state membre NATO.

Un sondaj publicat de Washngton Post arată că 70% dintre apropiații lui Putin vor ca tensiunile militare să ia sfârșit, iar analistul rus Valeri Solovei spune că o nouă mobilizare și instituirea legii marțiale ar putea duce la un puci la Moscova.

Pe de altă parte, fondatorul grupului militar Wagner, Evgheni Prigojin, supranumit și „bucătarul lui Putin”, ar intenționa să se desprindă de imaginea lui Vladimir Putin. Mai mult, ar fi pe cale să creeze „un fel de stat paralel în Rusia care funcționează după propriile sale reguli”, a dezvăluit politologul Vera Ageeva pentru BFM TV.