Actualitate

Cum să îți „cureți” corpul după sărbători? (P)

Cum să îți „cureți” corpul după sărbători? (P)
Distribuiți acest articol!

Excesul de alcool, cozonac, ciocolată și carne pe tot parcursul sezonului de Crăciun te poate face să te simți balonat, mai greu și de nerecunoscut. E ca și cum întregul tău corp te roagă să să te oprești. După abaterile de la sfârșitul anului, este timpul să-ți răsfeți corpul cu o detoxifiere.

O detoxifiere după sărbătorile de iarnă are foarte multe avantaje. Scopul său este de a-ți curăța corpul și de a elimina toxinele care s-au acumulat, precum și de a-ți crește nivelul de energie și starea de bine. Detoxifierea nu este însă o strategie bună pentru a pierde în greutate. Scopul său principal este să te facă să te simți mai bine în propria ta piele. Iată câteva idei de detoxifiere pentru perioada imediat următoare sărbătorilor de iarnă, indiferent dacă vrei să o faci pentru o zi, o săptămână sau chiar mai mult.

1. Mănâncă fructe și legume

Pentru început, este esențial și crucial să elimini câteva alimente din dieta ta. Acesta este momentul să eviți mâncărurile grase, în special cele care sunt prăjite. În același timp, evită carnea grasă, brânzeturile, uleiul, untul, pâinea și produsele dulci. De asemenea, este o idee bună nu mai consumi alcool, sau cel puțin să reduci consumul, pentru a permite corpului să se relaxeze și să se vindece.

2. Hidratează-te

Consumul suficient de lichide ajută la eliminarea toxinelor și ne menține plini de energie. Pentru a te ajuta să bei suficientă apă pe parcursul zilei, poți pune un pahar pe birou sau lângă noptieră.

Un pahar de apă caldă cu lămâie este o modalitate excelentă de a începe ziua sănătos și curat. Cu vitamina C adăugată din lămâia proaspăt storsă, vei stimula sistemul imunitar și vei ajută la detoxifiere. Un efect secundar benefic al minunatei apei cu lămâie este că te poate ajuta să slăbești,

 » Aflați mai multe informații aici.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...