Cum să curățați aragazul | Ziua de Vest

Nicio bibliotecă de sfaturi pentru curățarea bucătăriei nu ar fi completă fără un articol despre curățarea profundă a aragazelor cu gaz și electrice. Arzătoarele murdare nu numai că degradează un aragaz, dar vă pot afecta și gătitul și pot prezenta un pericol de incendiu.

Curățarea arzătoarelor aragazului este simplă atunci când utilizați aceste sfaturi. Citiți mai departe pentru a vedea cum puteți menține aragazul curat cu un produs de curățat, din ingrediente naturale.

Cât de des se curăță arzătoarele cu aragaz

Aragazele clasice, pe gaz sunt ușor de întreținut. Cu toate acestea, atunci când fluxul de gaz este blocat, capetele arzătorului nu pot arde eficient. Verificați dacă arzătoarele pe gaz prezintă forme neregulate de flacără și flăcări galbene. Aceștia sunt cei mai buni indicatori ai faptului că este timpul să vă apucați de treabă. În afară de asta, curățarea aragazului dvs. Cu gaz o dată pe lună ar trebui să-l mențină în formă bună.

Iată de ce veți avea nevoie pentru a curăța arzătoarele pe gaz:

  • Detergent pentru vase
  • Bicarbonat de sodiu
  • Burete non-abraziv
  • Cârpe de curățare
  • Periuță de dințiveche
  • Agrafă de birou

Va trebui mai întâi să opriți supapa de gaz. Arzătoarele pe gaz au un capac ceramic detașabil care difuzează flăcările. Sub capace, capul arzătorului stă deasupra tubului de gaz. Scoateți capacele și capetele arzătorului ridicându-le cu grijă drept în sus. Evitați deteriorarea electrodului de aprindere, dacă aveți unul.

Înmuiați capetele arzătorului și capacele în săpun și apă caldă timp de 30 de minute. Spălația cumularea de pe capetele și capacele arzătorului folosind un burete non-abraziv și o periuță de dinți veche. Dacă deschiderile portului sunt înfundate, utilizați o agrafă pentru a le curăța.

 » sursa: ziuadevest.ro