Cum răspunde Ludovic Orban acuzațiilor Gabrielei Firea că ar exista suficiente locuri la ATI pentru bolnavii COVID din București

Premierul Ludovic Orban a declarat sâmbătă că nu ar dori să intre în polemică cu Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, pe tema paturilor de la terapie intensivă destinate bolnavilor de COVID, afirmând că „sferturile de adevăr” nu fac altceva decât „să bage zâzanie” în loc să rezolve problema.

În spitalele COVID din Capitală nu mai era, vineri după-amiază, niciun loc liber la terapie intensivă, a anunțat, vineri seara, la Digi24, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, care menționa că există posibilitatea ca eventuali noi pacienți COVID care ar avea nevoie de terapie intensivă să fie transportați la spitale din afara Capitalei.

Sâmbătă, într-o postare pe Facebook, primarul Gabriela Firea îl contrazice pe Raed Arafat și spune că în spitalele din București există suficiente paturi şi personal medical pentru tratarea pacienţilor Covid. Din 45 de secţii ATI, câte există în Bucureşti, doar şase au fost alocate persoanelor cu această afecţiune, a arătat Firea. 

„Aș prefera să nu intru într-o polemică”, a declarat sâmbătă după-amiază premierul Ludovic Orban, întrebat despre afirmațiile Gabrielei Firea. „Există două tipuri de spitale: spitalele de urgență, cum este Spitalul Elias, spitalele universitare, care sunt în subordinea Ministerului Sănătății, și spitale care sunt în subordinea Primăriei Capitalei.

 » Citește tot articolul pe www.digi24.ro