Cum încearcă Elena Udrea să-și salveze averea, după ce ANAF i-a scos mașinile la licitație

Elena Udrea încearcă cu disperare să-și salveze averea, după ce ANAF a anunțat că va scoate la licitație mai multe bunuri ale fostului ministru.

Elena Udrea vrea să oprească vânzarea bunurilor pe care ANAF i le-a confiscat în dosarul Gala Bute. Fostul ministru a contestat măsura executării silite și a dat în judecată toate instituțiile implicate în confiscarea averii sale, arată Fanatik.

Elena Udrea a dat în judecată ANAF, DNA și Ministerul Turismului


Elena Udrea a dat în judecată: Administrația Finanțelor Publice sector 1. Agenția Națională de Administrare Fiscală prin Direcția Generală Executări Speciale, Direcția Operativă de Executare Silită, Serviciul Executări Silite Regional București.

De asemenea, Udrea a mai chemat în instanță Parchetul de la lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, precum și Autoritatea Națională pentru Turism.

Mai exact, Udrea le cere socoteală celor care au condamnat-o, celor care i-au cerut despăgubiri și celor care au trecut la executarea ei silită.

Prejudiciul din dosarul Bute reprezintă banii plătiți de stat pe mediatizarea evenimentului
Avocatul fostului ministru a depus cererea de chemare în judecată vineri, 21 octombrie 2022, la Judecătoria Sectorului 1. Documentul a fost înregistrat, însă momentan nu s-a stabilit primul termen.

Elena Udrea speră să întoarcă executarea silită sau măcar s-o întârzie, în condițiile în care doar prejudiciul din dosarul ”Gala Bute” se ridică la 9 milioane de lei.

În paralel, Elena Udrea a făcut contestație în anulare, ultima șansă de a scăpa de condamnarea din dosarul Gala Bute. „Stau ilegal în puşcărie, de şase luni. Este vorba de libertatea mea. Mi se impută suma de 8 milioane de lei, care reprezintă publicitatea pe care trebuie să o plătesc personal”, a declarat Elena Udrea, la Înalta Curte de Casație și Justiție. O decizie în acest sens s-ar putea da la următorul termen, pe 31 octombrie.

Mașinile și terenurile Elenei Udrea ar trebui scoase la licitație peste câteva zile


În urmă cu două săptămâni, ANAF a anunțat scoaterea la vânzare a șase terenuri în București și două mașini care au aparținut Elenei Udrea, fost ministru al Turismului, condamnat definitiv în primăvara acestui an.

Pentru terenurile situate în zona Străulești, Fiscul încearcă să obțină aproximativ 3.295.000 de lei. În schimb, mașinile vor fi valorificate cu 35.368 lei (un Fiat 500) și 37.971 lei (un Mercedes Benz 5500).

Licitația ar trebui să se desfășoare pe data de 8 noiembrie 2022, începând cu ora 13:00. Dacă nu va obține suma cerută, ANAF va organiza o a doua licitație, în care prețul de pornire va fi mai mic cu 25%.

Probleme și în alte dosare, pentru Elena Udrea

Instituția a anunțat că a pus sechestru și pe 50% din acțiunile la Euro Hotel, procent deținut de Elena Udrea. Momentan, inspectorii verifică valoarea acțiunilor, urmând ca, în funcție de rezultat, acestea să poată fi valorificate.

Potrivit informațiilor de la Registrul Comerțului, firma Euro Hotels International Co SRL îi are asociați pe Dorin Cocoș (50%) – fostul soț al Elenei Udrea și pe Stana Tudor (50%) – mama Marianei Cîndea, fosta asociată la Euro Hotels și amică a Elenei Udrea.

În plus, ANAF a pus ochii și pe alte terenuri ale Elenei Udrea, pe care a instituit deja sechestru. Este vorba despre cele din dosarul Nana.

În dosarul Hidroelectrica în care este judecată Elena Udrea, fostul ministru a reușit să convingă Curtea de Apel București să sesizeze Curtea Constituțională în legătură cu legalitatea măsurilor asiguratorii instituite, până la concurența sumei de 4,7 milioane euro.

În acest caz, averea fostului ministru a fost sechestrată în vederea confiscării speciale.

În fine, Elena Udrea mai are un dosar complicat, cel al finanțării ilegale a campaniei electorale a lui Traian Băsescu la alegerile din 2009. În primă instanță, fosta blondă de la Cotroceni a fost condamnată la 8 ani de închisoare, în timp ce Ioana Băsescu a primit 5 ani, cu executare.