Cum explică Boloș numirea hair-stylistului Cristian Pascu în conducerea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc

Numirea lui Cristian Pascu în funcția de vicepreședinte al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc ar fi venit din partid, susține ministrul Finanțelor Marcel Boloș, care a afirmat că nu a citit CV-ul acestuia.

„Toate propunerile pentru funcțiile de demnitate publică vin așa. Am spus că nu cunosc persoana și nu am toate elementele necesare să mă pronunț asupra unui lucru pe care nu îl știu. Trebuie să văd ce tip de activitate are. Acuma nu de fiecare dată, fiecare ministru ar trebui să ia respectivele CV-uri și să spună că este sau nu este de acord. Eu știu așa, că performanța poți să o apreciezi după ce ai intrat în activitate și dacă acolo ai o activitate”, a spus ministrul Finanțelor, potrivit Digi24.

Șeful de la Finanțe a mai susținut că „e o asumare a celor care decid de la nivelul coaliției”, arătând că în opinia sa, „performanțele” sunt importante, nu CV-ul.

„Haideți să ne uităm la performanțele pe care le va avea în activitate și responsabilitățile care îi vor fi încredințate și după aceea să ne pronunțăm. Dacă performanțele îi vor fi slabe, atunci desigur că propunerea de revocare va fi deîndată”, a mai spus Boloș.

Cristian-Gabriel Pascu a fost numit în funcția de vicepreședinte al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, instituție care se ocupă de controlarea și sancționarea operatorilor din domeniu.

Cristian-Gabriel Pascu este și președintele Clubului oamenilor de afaceri PNL din Sectorul 6. Însă, potrivit CV-ului său, Pascu are o diplomă de calificare în coafură și una în științe juridice, la facultatea de drept Hyperion, obținută la vârsta de 32 de ani.

Experiența sa mai arată un post de prezentator la Euforia TV, Pascu fiind prezent în mod constant în presa de cancan.

Întrebat dacă poate spune în baza cărei legislații a fost înființat și funcționează Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, potrivit G4Media, Pascu a evitat să ofere un răspuns, argumentând că numirea a fost făcută în urmă cu doar câteva ore.

„Dacă mă puneți să știu legislație pe domeniu chiar nu vă pot ajuta, e un domeniu relativ nou. Gândiți-vă că numirea a fost făcută aseară, acum e ora 8 dimineața și în secunda asta îmi cereți să știu legislația. Am fost numit acolo pentru că atunci când mi s-a dat o sarcină am dus-o la capăt. Lăsați-mă să intru în pâine și vă stau la dispoziție cu toate detaliile despre legislație”, a spus noul vicepreședinte al Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, potrivit sursei citate.