Cum arată corupția la Neamț. De ce avem drumurile așa de proaste în Piatra-Neamț? ©

Toată lumea se întreabă de ce avem atâtea petice și canale care nu sunt la nivel cu străzile în Piatra-Neamț. Răspunsul este unul scurt: din cauza corupției.

De ce din cauza corupției? Simplu. Există două modalități de a reabilita un drum. Prima modalitate este scoaterea lucrării la licitație unde să vină ce firmă vrea și să execute lucrarea, iar a doua metodă este direcționarea lucrării către o firmă controlată politic, de unde iau bani o mulțime de oameni angajați pe criterii politice și aici ne referim la Publiserv.

Problema care apare atunci când primăria dă asfaltările să le execute Publiservul este că lucrările trebuie să apară în acte ca fiind REPARAȚII la drum și nu REABILITARE sau ASFALTAREA în întregime, deoarece legea impune ca în afară de REPARAȚII restul lucrărilor să se scoată la licitație, iar licitație înseamnă că nu se mai pot direcționa politic banii.

Așadar, ca să nu fie obligați să scoată la licitație lucrările, cei de la primărie le dau sub formă de REPARAȚII la Publiserv și de aici calitatea proastă a drumurilor. REPARAȚIA unui drum înseamnă că nu e voie să se asfalteze mai mult de 40% din suprafața sa și așa apar asfaltările pe petice și bucăți. REPARAȚIILE la un drum mai înseamnă și că nu ai voie să rașchetezi din drum decât stratul de uzură, adică maxim 4 cm și așa apar canalele mai jos decât asfaltul. Se înlătură 4 cm și se pune … cât se pune.

Toate aceste șmecherii prin care în loc să se REABILITEZE se REPARĂ drumurile din Piatra-Neamț sunt apanajul corupției politice și se fac pentru a se direcționa bani către Publiserv ca de acolo să poată lua cine trebuie salarii, indemnizații, lucrări, etc. Dacă aceste lucrări s-ar scoate la licitație,

 » Aflați mai multe informații aici.