Culoarul verde-albastru al Clujului: Piste pentru biciclete pe malul Someșului în tot județul

Președintele CJ Cluj a anunțat demararea unui nou proiect al forului administrativ care prevede construirea de piste pentru biciclete pe aliniamentul Someșului până la limita cu județele vecine.

Alin Tișe a oferit detalii în premieră la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre unul dintre cele mai noi proiecte ale Consiliului Județean (CJ) Cluj.

„Există în momentul de față o preocupare a oamenilor de a avea modalități alternative de deplasare sau de avea posibilitatea de ieșiri în zonele frumoase ale județului. După ce am terminat cu asfaltarea drumurilor vrem să creăm o rețea de piste de biciclete care să dea posiblitatea celor care doresc să ajungă dintr-o parte în alta a județului.

Intenționăm să extindem proiectul Someșului în etapa a doua, după ce Primăria Cluj-Napoca a anunțat că dorește să facă pista de biciclete pe aliniamentul Someșului, vă pot spune că în prezent lucrăm la un proiect care să ducă pista de biciclete în afara municipiului”, a declarat la ZIUA LIVE Alin Tișe.

Liderul CJ Cluj a anunțat că proiectul se va numi Culoarul Verde-Albastru și se va întinde de la limita cu Bihorul, înspre Padiș pe Someș până la Dej, limita cu Maramureșul și partea de nord.

Tișe a mai vorbit și despre proiectul Velo Cluj care presupune construirea a 100 de km de piste pentru biciclete pe raza județului Cluj, iar pistele vor fi construite pe trei trasee:

1. Cluj-Napoca – Sălicea – Ciurila – Petreștii de Jos – Cheile Turzii

2. Cheile Turzii – Turda

3. Cluj-Napoca – Sălicea – Ciurila – Liteni – Lita – Săvădisla – Băișoara – Muntele Băișorii

„Aceste drumuri au fost asfaltate recent, iar pe acostamentul drumului și cu mici zone de expropiere putem face fără probleme aceste piste. Ele depind de CJ pentru că sunt drumuri județene. Proiectul se află acum în faza de elaborare a studiului de prefezabilitate, care va stabili costurile, etapele și procedurile de urmat”, a explicat liderul forului administrativ județean Cluj.