Cu reforma fiscală „în pom” pe motiv de CCR, Ciolacu se ia la trântă cu aşa-zisele teorii conspiraţioniste

Premierul Marcel Ciolacu a luat o pauză de trei săptămîni de la reformarea economiei, pe motiv de CCR, așa că trece la alt obiectiv major: combaterea teoriilor conspiraționiste.

Ciolacu a declarat azi, în cadrul ceremoniei dedicate introducerii la nivel naţional a predării disciplinei „Istoria Evreilor. Holocaustul”, că soliditatea unui stat se poate măsura inclusiv prin nivelul de antisemitism, xenofobie, discriminare şi rasism iar statul nu trebuie să tolereze discursul urii şi teoriile conspiraţioniste, din ce în ce mai răspândite în mediul online.

„Tocmai de aceea, statul nu trebuie să tolereze acest gen de manifestări, la fel cum nu trebuie să tolereze nici discursul urii şi teoriile conspiraţioniste, din ce în ce mai răspândite în mediul online. De asemenea, este necesar să examinăm acea parte a istoriei care ne ajută să reflectăm asupra propriului rol şi a propriei responsabilităţi, pentru că – doar prin educaţie şi cunoaştere – copiii noştri vor dobândi imunitatea necesară pentru a rezista şi pentru a se opune ideilor care promovează încălcarea sistematică a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului”, a spus Ciolacu.