Cu ce argumente se apără Ludovic Orban de acuzațiile că i-ar proteja pe violatori și pedofili

Premierul Ludovic Orban a trimis miercuri o scrisoare către mai multe ONG-uri care au criticat decizia Guvernului de a ataca la CCR legea care majorează pedepsele pentru violatori și pedofili. Orban spune că demersul Guvernului este unul care are scopul de a elimina vulnerabilitățile de ordin constituțional, astfel încât, dacă legea va fi atacată în viitor la CCR să nu afecteze dosarele în curs, iar infractorii să scape nepedepsiți.

„Am primit scrisoarea dumneavoastră deschisă și vreau să vă asigur de la bun început că tezele transmise în spațiul public de anumiți politicieni și care v-au trezit îngrijorarea sunt în totalitate false. Acești politicieni acționează după principiul hoțul strigă hoții, pentru că după ce au eliberat din pușcării zeci de mii de infractori acum plâng, cu lacrimi de crocodil, de mila victimelor. Sesizarea transmisă de Guvernul României la Curtea Constituțională nu urmărește blocarea majorării pedepselor pentru agresorii sexuali de minori, așa cum în mod voit au lăsat să se înțeleagă anumiți politicieni care dovedesc din nou că sunt capabili să exploateze orice în beneficiul propriu, călcând în picioare adevărul și manipulând cu cinism cetățenii”, susține Ludovic Orban în scrisoarea transmisă mai multor ONG-uri.

Premierul spune că Guvernul a susținut legea în Parlament printr-un aviz favorabil și că a formulat inclusiv amendamente.

 » Citește tot articolul pe www.digi24.ro