Cristoiu avertizează: „Pe plan european are loc un asalt împotriva fermierilor”. Pericolul ascuns în Green Deal

Un asalt de la nivel european are loc asupra fermierilor, a declarat în exclusivitate la Realitatea PLUS maestrul Ion Cristoiu. Gazetarul este de părere că cei care pun mâncare europenilor pe masă sunt îngropați de efectele importurilor de cereale din Ucraina și de noua politică verde de la nivel european.

„Pe plan european are loc un asalt împotriva fermierilor din toată Europa. Sunt atacați din două părți. Fermieri, nu mă refer la multinaționale care au 1000 de hectare sau un milion (de hectare – n.r.). Mă refer la cei cu 50 de hectare. Ei sunt atacați din două părți ca și a noștri. Unu, dar la noi, cerealele ucrainene.

A doua chestiune este valabilă la noi, dar mai ales în Occident și în Franța, este Green Deal, care este o licidare a agriculturii de tip fermieri. Această lichidare – toate aceste măsuri, inclusiv cea în care domnul Barbu trebuia să ceară demisia, dar n-a cerut – cea cu rotația. UE a obligat ca, din două hectare, spre exemplu, unul să stea să nu producă înt-un an. Green Deal este o campania înpotriva vacilor, boilor, măgarilor – tot ce a fost agricultură”, a declarat Cristoiu