Cristian Ivănuță (AUR): situația din România va genera alegeri anticipate, iar coaliția nu va putea coabita până la sfârșit

Deputatul AUR Cristian Ivănuță critică dorința ministrului Educației Sorin Cîmpeanu de a modifica Legile Educației. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii BZI Live și vin în contextul în care Sorin Cîmpeanu a anunțat, fără a consulta opinia publică, că directorii de școli vor putea fi demiși mai ușor în baza mai multor criterii. Mai mult, ministrul susține că va profesionaliza procesul de numire a directorilor și a directorilor adjuncți din școli. În acest context, Ivănuță susține că situația din România va genera alegeri anticipate și că actuala coaliție nu va putea să coabiteze până la sfârșit. Parlamentarul a avut o reacție la modificările dorite de Sorin Cîmpeanu la Legile Educației.

„Se va ajunge la alegeri anticipate, semnele arată că această coaliţie nu va ajunge să coabiteze până la sfârşit. Este bine că programul România Educată a lui Iohannis nu se va aplica pentru că ai nevoie de susţinere parlamentară. Speram să nu se întâmple acest lucru. Anumite măsuri şi-au făcut loc pentru destructurarea învăţământului. Iohannis se gândeşte la învăţământul românesc pentru 100 de ani. Avem de la toamnă o nouă structură a anului şcolar, medii încheiate odată la un an, tezele au fost eliminate, se va introduce cel mai probabil şi educaţia sexuală. De asemenea, se introduc noi manuale. Motivul prezentat a fost: ministrul Cîmpeanu a spus că manualele actuale sunt stufoase. Sigur vom ajunge doar la imagini, vom renunţa la texte”, a declarat deputatul AUR de Iași, Cristian Ivănuță.

Reacția deputatului AUR Cristian Ivănuță la adresa lui Sorin Cîmpeanu vine la scurt timp după ce ministrul Educației a anunțat, într-o conferință de presă, modificările pe care le dorește a fi operate în învățământul românesc. Pe data de 21 iunie 2022, legea prin care Educația sexuală să fie studiată în școli a fost votată  în Parlament cu 224 voturi pentru, 49 de abțineri și un singur vot împotrivă.

Emisiunea integrală poate fi urmărită aici.