Cristian Ivănuță (AUR): Restricțiile anti-Covid19 nu pot fi politice

În contextul în care numărul infectărilor începe să crească, potrivit instituțiilor care monitorizează evoluția pandemiei, deputatul AUR Cristian Ivănuță a reiterat faptul că restricțiile anti-COVID 19 nu pot fi politice. Orice astfel de măsuri trebuie să aibă în spate un studiu științific, susținut de specialiști, și nu de simple argumente ale politicienilor.

Dacă în rândul specialiștilor din sănătate încă sunt două tabere, atunci trebuie să ne punem un semn de întrebare. Noi, ca partid de opoziție, am pus sub semnul întrebării aceste chestiunii, precum și consecințele unor astfel de măsuri. De fapt, am fost singurii care am tras un semnal de alarmă cu privire la aceste restricții. Fac această precizare pentru că și PSD a mai criticat deciziile autorităților, dar să nu uităm că social-democrații au votat Legea 55 de intrare în starea de alertă fără consultarea Parlamentului”, a declarat Ivănuță.

Deputatul AUR lansează un apel către autorități cu privire la educație. Copiii trebuie să meargă la școală, școala online nu funcționează nici în urban, și cu atât mai puțin în mediul rural unde nu există suficiente resurse.