ROPRES

Cristian Ivănuță (AUR): Închiderea școlilor pentru două săptămâni, un act de iresponsabilitate

Distribuiți acest articol!

Deputatul AUR de Iași, Cristian Ivănuță, critică decizia autorităților de a închide școlile pentru două săptămâni, în condițiile în care, din cauza pandemiei, elevii au rămas în urmă cu materia de anul trecut. Mai mult decât atât, din cauza gestionării defectuoase a acestei crize sanitare, s-a adâncit și mai mult decalajul educațional dintre copiii din mediile defavorizate și cei care provin din familii cu posibilități financiare, după cum arată Fundația Salvați Copiii.

Odată cu instituirea unor noi restricții, președintele Klaus Iohannis a anunțat încă de miercuri seară, după ședința de la Cotroceni cu oficialii responsabili în gestionarea pandemiei, că se închid școlile pentru două săptămâni. În mod cert, o astfel de vacanță nu este o soluție în acest moment, susține Ivănuță. „Copiii pot participa la școală online, așa cum au mai făcut pe durata pandemiei. Să închizi școlile în condițiile în care elevi și așa au pierdut multă materie, este un act iresponsabil. Autoritățile ar fi trebuit să se asigure până la această oră că toți copiii, indiferent de situația lor materială, dețin un dispozitive și au conexiune la rețeaua de internet ca să poată învăța online fără probleme”.

Deputatul Cristian Ivănuță a subliniat că, în contextul în care Klaus Iohannis pare depășit de această criză și se face vinovat de încălcarea Constituției, AUR va merge mai departe și va cere suspendarea președintelui. România nu poate fi condusă de politicieni iresponsabili. Educația și sănătatea românilor sunt prioritare.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...