Cristian Ghinea, după ce ministrul de Interne Bode a spus că proiectul tehnic din afacerea BMW a fost semnat de Cătălin Drulă: ”Oprește furăciunea, nu merită să faci pușcărie pentru Iohannis”

Cristian Ghinea, fostul ministru al Fondurilor Europene din Guvernul Cîțu, a scris un mesaj pe Facebook prin care îl atacă dur pe ministrul de Interne Lucian Bode, după ce acesta a spus că proiectul tehnic din achiziția sutelor de mașini BMW pentru Poliție a fost semnat de Cătălin Drulă.

Ghinea i-a spus lui Bode să oprească achiziția pentru că ”se va duce după Udrea”:

”Pe vremuri cărai mapa Elenei Udrea și ea părea puternică și intangibilă. Apoi a făcut pușcărie. Așa pari tu acum”, a scris Ghinea, joi, pe Facebook.

Fostul ministru a subliniat că licitația a fost făcută exclusiv de Bode, căruia i-a mai transmis să ”fie atent” și să ”oprească furăciunea” ca să ”nu facă pușcărie pentru Iohannis”:

”Oprește furăciunea, nu cumpăra BMW-urile. E in pixul tău. Nu merită să faci pușcărie pentru Iohannis. Tu semnezi, nu el”.


Mesajul integral al lui Cristian Ghinea

Bode, oprește cumpărarea de BMW-uri că te duci după Udrea!

Spectaculos ce pumn în gură își dă Bode.

Deci 600 de BMW-uri cu dedicație pentru partenerul de golf al lui Iohannis, alea denunțate de noi la OLAF si Procurorul European, erau o învârteală a… USR.
Buha-ha!

Noi am deblocat o linie de finanțare pentru siguranță rutieră, care cuprindea radare, teste, mașini. Lasă că e nesimțire să stai ani în șir cu bani europeni nefolosiți în țara UE cu cei mai mulți morți pe șosele.


Înțelegeți paradoxul? De ani de zile puteau da drumul la finanțarea asta, suntem în top morți / șosele și PSDNL stătea cu banii nefolosiți. Pentru ce erau banii? 250 de radare, 1400 imprimante mobile termice, sistem de colectare a datelor, 300 de mașini. Din toate astea, Bode cumpără doar… 600 de mașini (a mai pus bani naționali pentru încă 300). Mentalitate de ghiolban: nu siguranța rutieră contează, ci să ne punem fundurile în BMW.
Apoi licitația e făcută EXCLUSIV de Bode. A făcut specificații tehnice cât să cumpere doar de la amicul lui Iohannis. Concluzia? USR e de vină.

Drulă i-a răspuns bine și imediat, vedeți la el pe pagină toate detaliile.

Acum ei pot zice orice la tv-uri, că e pe banii lor, dar românii nu pot crede că ăla care a făcut licitația de furat e curat și ăla care a asigurat banii e de vină. Nu suntem o nație de tâmpiți.

Adică noi am trimis la Kovesi o chestie de furat făcută de Bode, dar Bode zice că noi am făcut-o. Cum? Unde? Cât de tâmp să fii să lansezi așa ceva?

Chestia a fost pregătită mediatic de un tip Silviu Mănăstire, un obsedat textual care ani de zile se dădea jurnalist și făcea ochi de melc de indignare la orice era legat de USR. Cu acuzații absurde și lături, absolut grețos. Ce sa vezi – când era ziarist avea nevasta băgată de Bode în două CA-uri de companii de stat. Și acum e la fel, bărbatul a fost pus șefuleț la PNL, nevasta e în CA la Loteria Română. Să fie cu noroc!


Așa e cu presa de partid gen Orcan, Mănăstire: bărbatul jurnalist și sfătuitor la partid, nevasta pusă de PNL prin CA-uri. Deci Mănăstire ăsta a făcut o măgărie pe Fb cu USR-iști cu ochii vineți – ce bolnav la cap trebuie să fii să photoșopezi oameni bătuți? Apoi a ieșit Bode cu ”dezvăluirea” că ce fură el acum e de vină USR de anul trecut. Acum proverbialele curci râd. Noa, dacă îți fac șpăgari de presă strategiile pățești din astea.

Bode, fii atent, focus puțin: oprește furăciunea, nu cumpăra BMW-urile. E in pixul tău. Nu merită să faci pușcărie pentru Iohannis. Tu semnezi, nu el. Pe vremuri cărai mapa Elenei Udrea și ea părea puternică și intangibilă. Apoi a făcut pușcărie. Așa pari tu acum.