Cristi Danileţ nu mai are dreptul să judece şi nu mai primeşte salariu

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis faptul că judecătorul Cristi Danileţ de la Tribunalul Cluj nu mai are dreptul de a judeca, deci nici să mai primească salariu.Purtătorul de cuvânt  al Consiliului Superior al Magistraturii, Iulia Craiu, a declarat faptul că judecătorul a fost suspendat până la o decizie a instanţei supreme.

Se pare că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) ar urma să judece contestaţia lui Danileţ la decizia Secţiei pentru judecători prin care a fost exclus din magistratură.

CSM a motivat decizia susţinând faptul că judecătorul Cristi  Danileţ a avut o conduită care aduce atingere imaginii justiţiei. Acesta a transmis că i se impută două filmuleţe postate pe TikTok: în unul apare tăind gardul viu de acasă iar în celălalt curăţând o piscină. De asemenea, acesta a susţinut că va formula recurs la instanţa supremă, dar şi faptul că îşi va continua îndeplinirea atribuţiilor până va fi luată decizia finală în cazul său.

Cristi Danileţ a fost suspendat din funcţie, ceea ce înseamnă că nici nu îşi va mai primi salariul. De menţionat este faptul că o decizie a ICCJ poate dura destul de mult.

„Suspendarea din funcţie înseamnă că nu mai mergi la serviciu şi nu mai desfăşori activitatea de judecată. Dacă Înalta Curte desfiinţează soluţie (n.r. – decizia de excludere din magistratură) Secţiei pentru judecători în materie disciplinară, atunci îşi reia activitatea de judecată şi i se plătesc retroactiv drepturile salariale”, a declarat pentru purtătorul de cuvânt al Consiliului Superior al Magistraturii, Iulia Craiu, pentru sursa citată.

Dacă ICCJ menţine decizia dată de CSM, atunci judecătorul este exclus din magistratură prin decret de eliberare din funcţie semnat de şeful statului.

Aflați amănunte de pe adevarul.ro.

 » Aflați mai multe informații aici.