Criminala, de la Mangalia, se consideră un pericol pentru societate și rămâne în arest preventiv!

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis prelungirea arestului preventiv al Loredanei Atănăsoie, fata care și-a omorât cea mai bună prietenă, la Mangalia. Astfel, aceasta urmează a fi sub arest preventiv până în data de 5 octombrie 2023, inclusiv. Potrivit declarațiilor avocatului criminalei, Cristian Ion, aceasta nu a dorit să fie cercetată în libertate ci să rămână în arest.

Vă reamintim că duminică, 6 august a.c., o tânără a fost găsită moartă în Parcul Tosca din Mangalia. Victima prezenta urme de violență pe corp. Potrivit primelor informații, tânăra în vârstă de 18 avea urme de violență pe corp. Unii localnici susțin că tânăra ar fi fost agresată sexual și apoi ucisă. Tânăra ar fi fost din Vaslui, iar polițiștii au identificat deja un posibil suspect. De fapt, o suspectă, tot de 18 ani, și este chiar amica ei cu care a venit să muncească pe litoral. Crima a avut loc în camera de hotel unde cele două erau cazate, în Saturn.

Loredana a cerut să rămână după gratii


”S-a discutat prelungirea măsurii arestării preventive. Loredana a cerut ea să rămână după gratii, pentru că nu consideră că trebuie să fie pusă în libertate, raportat la cele întâmplate, și prezintă un pericol pentru ordinea publică. Din acest motiv, cel mai probabil, va fi prelungită măsura arestării pentru încă 30 de zile.

Încă după momentul săvârșirii faptei a avut resentimente, care se acutizează din ce în ce mai mult. Este sub procedura expertizei psihiatrice în această perioadă, urmează să fie reexaminată și din punct de vedere psihiatric. În baza tuturor probelor se va aprecia în consecință, ea se așteaptă la cea mai severă măsură care poate fi luată de către instanța de judecată. În condițiile în care încadrarea juridică este de la 10 la 20 de ani, se așteaptă să primească cea mai severă măsură, adică 20 de ani, am stat de vorbă cu ea, sentimentele sunt aceleași, regretă, sentiment ce se acutizează pe zi ce trece.

Referitor la acest aspect, cred că ar trebui să fie un semnal de alarmă la nivelul societății, eu, și nu numai eu, consider că ai noștri copii sunt oglinda părinților și ai societății în general, iar în condițiile în care copiii văd în fiecare zi violență, bătăi, droguri, nu putem să ne așteptăm la lucruri bune. Din acest motiv, cred că ar trebui să avem mai multă grijă cum ne creștem copiii, și inclusiv presa își poate avea rolul social, în sensul de a promova aceste tragedii, pentru a se nu se mai repeta.

Când Loredana avea 9 ani, tatăl acesteia a sărit cu cuțitul la mama sa, să o taie, să o înjunghie, mama sa fiind însărcinată cu sora mai mică, în 5 luni, și datorită intervenției Loredanei, nu a avut loc tragedia. Adunate, toate aceste aspecte, posibil să fi condus la o asemenea tragedie. Vreau să mai subliniez și faptul că inclusiv organele de anchetă au constatat, chiar și în cadrul propunerii măsurii de arestare preventivă, că Loredana a fost lipsită de empatie din partea familiei. Nu o scuză cu nimic de ceea ce a făcut, însă, dincolo de fapta, de oroarea săvârșită și de pedeapsa pe care o va primi, cred că ar trebui și noi, la nivel de societate, să facem puțin mai mult astfel încât astfel de tragedii să nu se mai întâmple.” a declarat Cristian Ion, avocatul Loredanei Atănăsoaie.

Video AICI.