Creşte suprafaţa intravilană a Craiovei – GAZETA de SUD

Primăria Craiova a ajuns la un acord cu comuna vecină Podari legat de limitele teritoriale. A astfel, Craiova este, de astăzi, mai mare cu aproximativ 135 de hectare. Zona preluată de municipalitatea craioveană se află la limita de hotar dintre Craiova și Podari.
”Astăzi, am semnat procesul verbal prin care Craiova își va mări suprafața cu aproximativ 135 de hectare de teren. Este vorba de o zonă de teren din extravilanul comuna Podari, care include și drumul național din cartierul Făcăi și zona de canal colector din zona localității Popoveni”, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Craiova.
Primăria Craiova anunță că o dată cu acestă creștere a suprafetei intravilane se va putea rezolva atât problema canalului colector, cât și reabilitarea drumului DN39.
”Se vor putea rezolva, astfel, problemele legate de casetarea canalului colector, unde nu s-a putut interveni până acum, întrucât nu aparținea de Craiova, dar și reabilitarea drumului DN39, din dreptul zonei Făcăi. De asemenea, oamenii care dețin case și terenuri în această zonă și plăteau impozite în ambele părți vor găsi rezolvare ca urmare a acestei decizii.
Documentul prin care s-au stabilit limitele de hotar dintre cele două unități teritoriale a fost semnat în prezența comisiilor comune ale localităților Craiova și Podari, la sediul OCPI Craiova”, a declarat Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.
Cum se vor face schimbările de documente și identitate:
Schimbările de documente și identitate pentru cetățenii care figurau până acum în localitatea Podari se vor face cu minimum de efort și cheltuială din partea acestora, după cum urmează:
– pentru taxa de salubrizare nu va fi necesară nicio schimbare până la 1 ianuarie 2022, când cetățenii vor depune declarația online la Direcția de Impozite și Taxe Craiova, fără nicio cheltuială suplimentară, conform reglementărilor în vigoare. În plus,

 » Aflați mai multe informații aici.