Creşte numărul de infectări cu noul coronavirus la Inspectoratul Şcolar Iaşi

Primul caz de COVID-19 a fost la inspectorul şef adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, după ce a participat la o întâlnire cu miniştrii Costel Alexe şi Monica Anisie.

Ulterior, a fost identificat al doilea caz în rândul personalului IŞJ Iaşi, astfel că Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a extins ancheta epidemiologică începută în 15 iulie.

Astfel, în urma testării tuturor angajaţilor din cadrul IŞJ Iaşi, rezultatele de laborator au confirmat, marţi, prezenţa noului coronavirus la încă 5 angajaţi

„Două persoane lucrează în cadrul unor proiecte educaţionale ale IŞJ Iaşi şi 3 angajaţi sunt de la compartimentul administrativ”, a transmis Inspectoratul.

Până în prezent, şapte persoane care îşi desfăşoară activitatea la IŞJ Iaşi au fost confirmate cu COVID 19.

Totodată, IPJ transmite că toate spaţiile instituţiei vor fi supuse unui nou proces de igienizare, iar angajaţii vor continua activitatea în regim de telemuncă.

Comunicarea cu publicul se va realiza online, iar activităţile din calendarele specifice, care presupun prezenţa fizică a persoanelor, se vor desfăşura la Şcoala Postliceală Sanitară „Gr. Ghica Vodă” Iaşi, potrivit sursei citate.

DSP Iaşi continuă ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacţilor direcţi ai persoanelor infectate.

 » Citește tot articolul pe www.mediafax.ro