Economie ROPRES

Craiovenii aşteaptă căldura, Termo – frigul – GAZETA de SUD

Craiovenii aşteaptă căldura, Termo – frigul – GAZETA de SUD

Sunt craioveni care se întreabă când începe Termo Urban să furnizeze căldură în blocurile din oraş. Temperaturile au mai scăzut, iar dimineaţa şi seara în locuinţe este răcoare.
La acest moment operatorul a făcut doar probele la rece pe reţeaua de distribuţie a agentului termic, iar pentru probele la cald aşteaptă scăderea temperaturilor al 10 grade Celsius.Termo furnizează căldură doar Căminului de bătrâni şi unor unităţi şcolare.
Asociaţiile de proprietari nu au solicitat până la această dată furnizarea agentului termic, chiar dacă sunt locatari care doresc să aibă locuinţele încălzite.
„Ce se întâmplă cu căldura care ar trebui să fie furnizată de termoficare? După trei nopți cu temperaturi sub 10 grade, operatorul trebuie să dea căldură. Legea nu mai e valabila? Ne îngheață în casă bătrânii care nu au bani de centrale de apartament”, spune o craioveancă într-un mesaj transmis pe pagina de Facebook a GdS.
Un alt craiovean are aceeaşi întrebare:
„Aş dori să stiu dacă aveţi ceva informaţii cu privire la distribuirea agentului termic în Craiova. Din câte ştiam eu, dacă se înregistreaza trei nopţi consecutiv temperaturi de 10 grade, atunci trebuie distribuit agent termic în reţea”.
Termo Urban nu a făcut probele la cald

Într-adevăr, furnizarea agentului termic pentru încălzire va fi făcută în momentul în care temperaturile medii se vor încadra în limitele prevăzute de art.117 din H.G: nr. 425/20.07.1994, modoficat prin H.G. nr.337/16.05.2018. Respectiv după „înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20.00-6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10 grade celsius sau mai mici„.
Furnizorul de căldură al oraşului le transmite craiovenilor să aibă răbdare şi să mai pună o pătură în plus, că nu primesc căldură până când temperatura ajunge la pragul de 10 grade C, trei nopţi consecutiv.

 » Aflați mai multe informații aici.

S-ar putea să-ți placă și...