„Craiova este într-o stare de șoc”. Ringo Dămureanu (AUR) a propus un moment de reculegere pentru adolescenta înjunghiată în Grădina Botanică din Craiova

Miercuri, 28 iunie, deputații au păstrat un moment de reculegere pentru adolescenta înjunghiată în Grădina Botanică din Craiova, la propunerea lui Ringo Dămureanu, deputat AUR de Dolj.

Amintim că marți, 27 iunie, un tânăr de 17 ani a înjunghiat două persoane în Grădina Botanică din Craiova – una dintre victime, o adolescentă de 14 ani, a decedat. Agresorul a fost reţinut, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor şi de tentativă la omor.

„Craiova este într-o stare de șoc de ieri. Pentru fetița de 14 ani moartă vă propun un moment de reculegere”, a spus Ringo Dămureanu în timpul ședinței Camerei Deputaților.

Faptul că astfel de agresiuni au loc în spații publice, ridică semne de întrebare. Luna trecută, doi copii, unul dintre aceștia fiind chiar fiul deputatului Ringo Dămureanu, au fost bătuți și tâlhăriți ziua în amiaza mare într-un mijloc de transport în comun, „parcă prevestind o astfel de tragedie”, subliniază deputatul.

Municipalitatea condusă de PSD, preocupată doar de imagine și festivaluri străine de tradițiile noastre

Anterior, Ringo Dămureanu a cerut public primarului municipiului Craiova, Olguța Vasilescu, și tuturor autorităților locale și județene să se trezească și să garanteze siguranța tinerilor din oraș. „Cetățenii Craiovei sunt în stare de șoc și se întreabă unde erau polițiștii locali, să o păzească pe Olga la Centrul Multifuncțional? De ce plătim salariile de mii de euro ale polițiștilor, ca să stea degeaba în instituții?”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

El a criticat dur autoritățile locale – de la preluarea mandatului de primar al Craiova, Olguța Vasilescu este preocupată doar de imagine și festivaluri străine de tradițiile noastre.