Covidul i-a răpit mama la doar o lună de la naștere. Caz tragic în Suceava

O tânără în vârstă de 32 de ani s-a îmbolnăvit de Covid și s-a internat, cu sarcină la termen, în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava în data de 21 octombrie.Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Dan Teodorovici, a declarat că la început femeia a prezentat simptomele unei forme moderate de boală, a născut prin cezariană, apoi starea i s-a agravat. Examinarea la computerul tomograf a arătat că plămânii i-au fost puternic afectați și boala a evoluat spre o formă severă. A fost transferată din secția Obstetrică-Ginecologie la Boli Infecțioase, unde a stat o perioadă pe oxigenoterapie cu două surse, însă s-a degradat brusc, cu insuficiență respiratorie severă și saturație de oxigen 60%.

„A fost transferată rapid în ATI, unde s-a decis intubație și ventilație mecanică, din cauza stării foarte grave. Ulterior, în cursul zilei a făcut și stop cardio-respirator, care a fost resuscitat, dar pe parcursul zilelor următoare a făcut insuficiență multiplă de organ”, a relatat doctorul Teodorovici.

Sâmbătă, 6 noiembrie, în ciuda eforturilor medicilor, tânăra a murit.

Doctorul Dan Teodorovici a subliniat că la valul precedent al pandemiei spitalul nu a avut nici un caz de deces la lehuze cu Covid și a făcut din nou apel la femeile însărcinate să se vaccineze pentru a se proteja, indiferent de perioada de sarcină în care se află.

Aflați amănunte de pe monitorulsv.ro.

 » Aflați mai multe informații aici.