COVID-19: Marea Britanie, prima țară care aprobă folosirea vaccinului Pfizer și BioNTech

COVID-19: Marea Britanie, prima țară care aprobă folosirea vaccinului Pfizer și BioNTech

Vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer/BioNTech va fi disponibil în toată Marea Britanie începând cu săptămâna viitoare.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate și Asistență Socială a declarat că Serviciul național de sănătate britanic (NHS) are decenii de experiență în furnizarea de programe de vaccinare la scară largă și va începe să pună în aplicare pregătirile extinse pentru a oferi îngrijire și sprijin tuturor celor eligibili pentru vaccinare, scrie doc.ro.

Vaccinarea anti-COVID-19 începe în Marea Britanie

Un comunicat emis de Pfizer pe 2 decembrie a anunțat că Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor pentru Sănătate (MHRA) din Marea Britanie a acordat o autorizație temporară pentru utilizarea de urgență a vaccinului împotriva COVID-19 ARNm (BNT162b2), dezvoltat de Pfizer și BioNTech.

Aceasta este prima autorizație de utilizare în caz de urgență în urma unui studiu mondial de fază 3 a unui vaccin care să contribuie la combaterea pandemiei de COVID-19. Cele două companii anticipează decizii de reglementare suplimentare în întreaga lume în următoarele săptămâni și sunt gata să livreze doze de vaccin în urma autorizărilor potențiale de reglementare.

Vaccinul BNT162b2, eficient și sigur pentru administrare

Decizia MHRA se bazează pe date din studiul clinic de fază 3, care a demonstrat o rată a eficacității vaccinului de 95% la participanții fără infecție prealabilă cu SARS-CoV-2 (primul obiectiv primar) și, de asemenea, la participanții cu infecție prealabilă SARS-CoV-2 (al doilea obiectiv primar), în fiecare caz măsurarea având loc la 7 zile după a doua doză.

Prima analiză obiectivă primară se bazează pe 170 de cazuri de COVID-19, așa cum se specifică în protocolul de studiu. Eficacitatea a fost consecventă în funcție de vârstă, sex, rasă și etnie, cu o eficacitate observată și la adulții cu vârsta de peste 65 de ani.

 » sursa: www.replicaonline.ro