Costel Alexe, drujbar șef și milionar excentric pe spatele cetățenilor români – CRITICII.RO

Costel Alexe este cunoscut ca un milionar excentric în cercul său de prieteni, fiind angajat în aparatul de stat în aproape toată cariera sa. În ultimii ani a avut parte de funcții importante și chiar a ajuns ministru al Mediului , ocazie cu care a decis să își termine proiectele sale de mafiot în stil sud american.

Costel Alexe a apărut în centrul atenției publice la nivel central în urma imensului domeniu de la Sculeni, unde ar fi investit peste 1 milion de euro. De unde a avut acest angajat la stat o asemenea sumă impresionantă de bani?

A avut acești bani din jaful organizat în pădurile României, de la corporațiile care ard deșeuri ilegal în țara noastră și din mita cerută la diverși investitori care au nevoie de avize de la ministerul Mediului. Procurorii DNA transmit, într-un comunicat de presă, că au început urmărirea penală împotriva fostului ministru al Mediului, Costel Alexe, pentru luare de mită și instigare la delapidare. Asta este doar una din faptele acestui impostor abonat la banii statului și sperăm că procurorii DNA îl vor depune la beciul Domnesc, iar averea să îi fie confiscată.

„În 2018, Costel Alexe spunea că nu poate face investiții la complexul de recreere de la Sculeni pentru că i-a fost respinsă finanțarea la o licitație de proiecte europene. În doi ani, a făcut toate amenajările la un parc tematic întins pe 4 ha, fără să spună care a fost sursa banilor. Ministrul are cai, struți, ponei, păuni, 1.400 mp de construcții la cheie, o piscină în lucru, cort de evenimente, sute de metri pătrați de pavele, grajduri, stive de lemne și hrană pentru animale, totul cifrându-se la cel puțin 700.000 de euro, adăugați valorilor inițiale ale terenului și clădirilor. Costel Alexe n-a declarat niciun credit, iar veniturile familiei sale sunt de 40.000 de euro/an. Costel Alexe a cumpărat cu doar 42.000 de euro un domeniu imobiliar mult mai valoros, de la Construcții Hidrotehnice, instutiție condusă de un coleg de partid la acea dată.”, notează presa ieșeană.

Defrișărea pădurilor seculare ale României din ariile protejate

Acum câteva luni o pădure seculară aflată la 5 km depărtare de Iaşi, în ariile protejate Bârnova-Repedea, în pericol de a fi defrişată, şi asta cu consimţământul tacit al ministrului Mediului, Costel Alexe, şi sub directa organizare a ROMSILVA, se arată într-un comunicat de presă emis de câteva organizaţii ale societăţii civile, printre care şi Agent Green. Potrivit activiştilor de mediu, cu toate că ariile protejate au fost create pentru divertisment şi echilibru ecologic şi includ la ora actuală arbori seculari, de o valoare deosebită, Romsilva a decis să defrişeze zona parcelă cu parcelă.

Comunicatul publicat pe site-ul Agent Green arată că doar 1% din aria protejată este strict protejată, în vreme ce 99% din pădure figurează ca „exploatabilă”, iar în cazul în care tăierile continuă în ritmul actual, activiştii susţin că în acest deceniu ar urma ca 750.000 de metri cubi de lemn să fie scoşi.

 » mai mult pe www.CRITICII.ro