Corupție în Primăria Timișoara: DNA a ridicat documente

Poliţişti de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice al Poliţiei Timiş au ridicat, miercuri, din Primăria Timişoara, mai multe documente într-un dosar deschis in rem pentru un posibil abuz în serviciu.

Surse judiciare au declarat, pentru AGERPRES, că „sunt ridicări de documente într-un dosar in rem întocmit faţă de faptă, pentru abuz în serviciu şi vizează un concurs care s-a desfăşurat în cadrul serviciului spaţii verzi (Horticultura, în timpul actualei administraţii, n.r.). Activitatea este în fază incipientă”.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Bogdan Marta, a declarat presei că sunt efectuate mai multe verificări.

„Noi am pus la dispoziţie toate actele care ni s-au cerut. Nu avem absolut nimic de ascuns. Cooperăm cu anchetatorii. În urmă cu câteva luni, conducerea actuală a Primăriei Municipiului Timişoara a făcut o plângere pentru şapte cazuri de suspiciuni de fraudare a unor concursuri în cadrul PMT în perioada 2018 – 2019. Aşteptăm şi concluziile acelor anchete”, a afirmat Marta. El nu a putut preciza însă dacă ridicările de documente de astăzi vizează respectiva plângere.

„Nu pot să vă spun, este o anchetă în curs. Noi sperăm că este vorba despre acel lucru”, a spus Marta. La începutul lunii aprilie, şi DNA a ridicat documente din Primăria Timişoara, în legătură cu posibile fapte de corupţie. Primarul Dominic Fritz a postat pe Facebook un text în care anunța că 11 hectare de teren din centrul Timișoarei sunt exploatate ilegal de oameni de afaceri.