Coronavirus: Schimb de informații criptate între aplicațiile mobile de depistare a bolnavilor de COVID-19 in UE

​Informațiile comunicate între aplicațiile mobile din orice țară membră UE vor fi transmise criptat, în așa fel încât să nu fie posibilă identificarea persoanelor, în conformitate cu regulile stricte prevăzute în Orientările UE privind protecția datelor pentru aplicații și nu vor fi folosite date de geolocalizare, a anunțat marți Comisia Europeană. Toate țările UE au agreat un set de specificații tehnice care să asigure schimbul de informații sigure între aplicațiile naționale de depistare a infecțiilor cu noul coronavirus.

După ce soluția tehnică va fi pusă în aplicare, aplicațiile naționale de acest tip vor funcționa fără probleme atunci când utilizatorii călătoresc într-o altă țară din UE care urmează o abordare descentralizată.

Potrivit Executivului european, acesta este un pas suplimentar important în direcția interoperabilității aplicațiilor mobile de depistare a infecțiilor cu coronavirus, în condițiile în care statele membre încep să elimine restricțiile de călătorie înainte de vacanța de vară.

  • „Pe măsură ce ne apropiem de sezonul turistic, este important să ne asigurăm că europenii pot utiliza aplicația din propria lor țară peste tot pe unde călătoresc în UE. Aplicațiile de depistare a contacților pot fi utile pentru limitarea răspândirii coronavirusului, în special ca parte a strategiilor naționale de eliminare a măsurilor de limitare a mișcării persoanelor.”,

 » Citește tot articolul pe www.hotnews.ro