Coronavirus: Lansarea până la sfârşitul anului a vaccinului produs de AstraZeneca, posibilă..

Potenţialul vaccin împotriva COVID-19 conceput de Universitatea Oxford din Marea Britanie ar putea fi lansat până la sfârşitul acestui an, însă nu există ”absolut nicio certitudine” că acest lucru se va întâmpla, a declarat marţi dezvoltatorul vaccinului, citat de Reuters.

Vaccinul experimental, realizat sub licenţă de AstraZeneca, a produs un răspuns imun, au indicat rezultatele primelor stadii ale testelor clinice pe voluntari sănătoşi – potrivit informaţiilor publicate luni – oferind speranţe că el ar putea fi utilizat până la sfârşitul acestui an.

”Obiectivul de lansare a vaccinului până la sfârşitul anului este o posibilitate, dar nu există absolut nicio certitudine pentru acest lucru, deoarece avem nevoie să se întâmple trei lucruri”, a declarat pentru BBC Radio Sarah Gilbert de la Universitatea Oxford.

Ea a menţionat că trebuie dovedit că vaccinul funcţionează în etapele avansate ale studiilor clinice, că trebuie să fie fabricate cantităţi mari şi că autorităţile de reglementare trebuie să fie de acord să-l autorizeze rapid pentru utilizare de urgenţă.

”Toate aceste trei lucruri trebuie să se întâmple (…) înainte de a putea începe să vedem un număr mare de oameni vaccinaţi”, a adăugat ea.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oxford au în vedere producerea unui număr de un milion de doze din potenţialul vaccin până în septembrie.

 » Citește toată știrea pe AgerPres