Coronavirus: Hidroxiclorochina, ineficientă în prevenţia COVID-19 (studiu clinic)

Administrarea de Hidroxiclorochină la puţin timp după ce o persoană a fost expusă la COVID-19 nu permite, a priori, prevenirea infectării acesteia, au anunţat miercuri cercetătorii de la Universitatea Minnesota la încheierea unui studiu clinic, informează AFP.

Medicamentul a fost lăudat de preşedintele Donald Trump, care a anunţat că îl utilizează ca mijloc de prevenţie împotriva noului coronavirus. Dar, un nou studiu, realizat pe un grup de 821 de persoane din Statele Unite şi Canada, a arătat că Hidroxiclorochina nu este cu mult mai eficientă decât un placebo din acest punct de vedere.

Utilizată de mulţi ani contra malariei, Hidroxiclorochina, a cărei eficacitate împotriva COVID-19 nu a fost niciodată demonstrată riguros, stârneşte multe pasiuni.

Cercetătorii dintr-o echipă coordonată de Universitatea Minnesota au selecţionat adulţi care au intrat în contact cu o persoană testată pozitiv cu noul coronavirus timp de peste 10 minute şi s-au aflat la o distanţă mai mică de doi metri faţă de aceasta.

Cei mai mulţi dintre ei erau consideraţi „cu risc” de a fi contaminaţi, pentru că nu purtau măşti sau vizieră de protecţie în momentul în care au interacţionat cu o persoană infectată.

Cu toţii au primit fie Hidroxiclorochină,

 » Citește toată știrea pe AgerPres