Cornel Nistorescu: „Ce fel de alegeri sunt acelea care își propun să-l ajute pe Iohannis să parvină și european sau euroatlantic?”

„Vi se pare normală toată invazia asta de gunoaie politice incapabilă să servească nicio prioritate a României? Cît de morale și de scîrboase sunt aceste partide care își elimină din lideri pentru a lansa personaje scoase din pălărie? Vi se pare normală această încleștare oarbă a două partide politice ajunse la putere pentru a împinge un figurant politic pe scaunul de primar al Capitalei?”, scrie, în Cotidianul, jurnalistul Cornel Nistorescu.

„Ce fel de alegeri prezidențiale sunt alea puse de culesul cartofilor, care își propun să-l ajute pe Klaus Iohannis să parvină și european sau euroatlantic?

Ce fel de alegeri sunt astea cu un semianalfabet ca Piedone, adulat de mulțimea necăjită și gonflat de un grup de televiziune specialist în speculat în subsolul jocurilor politice?

Ce fel de alegeri sunt astea dacă un om atît de primitiv și de penibil are cele mai mari șanse să reprezinte capitala României și să fie interlocutorul primarilor din marile orașe ale Europei?

Ce fel de alegeri ar putea fi alea cu nenumărate ciurucuri adunate de pe la ratații și alungații partidelor politice pentru a reprezenta AUR prin orășele și prin comune?

Numai atît poate colecta partidul care a speriat Comisia Europeană?

Numai atît poate aduce pe scenă singura noutate politică în ascensiune a acestor ultimi ani?

Vi se pare normal ca rechini, pe botul, printre dinții și prin declarațiile cărora de avere se văd urmele sacrificiilor naționale, să reprezinte România la Bruxelles?

Știe cineva altă prioritate decît Schengen terestru (adică libertate totală la plecări!) pe care banda de comasați PSD-PNL și-a propus să o impună la Parlamentul European?

Ce viitor europarlamentar român din șleahta de comasați ar putea spune cîte un „Nu” puternic la Comisia Europeană?

Are cineva idee de trei-patru priorități ale doctorului Cîrstoiu pentru București?

Are cineva habar de o realizare profesională sau măcar morală a lui Piedone?

Ce teme de importanță națională ați reținut din această foșgăială politică de pregătire pentru alegeri?

Știe cineva ce s-a ales de tigaia cu care s-a lansat plăcintarul Piedone la una din emisiunile Antenelor lui Dan Voiculescu în care zicea că a văzut chipul lui Hristos?

Ce fel de alegeri sunt alea în care circarii, impostorii și afaceriștii veroși au întîietate în fața oamenilor cu idei și a celor dornici să schimbe comunitățile în bine?

Ce fel de alegeri sunt alea în care toți candidații se zbat să cîștige un loc propice numai pentru bunăstarea lor?

În ce limbi străine și cu cîte mîini și picioare vor vorbi Mihai Tudose și Vasile Blaga la Strasbourg și la Bruxelles?

Ce cap de listă la alegerile europarlamentare este ăla cu Mihai Tudose în frunte?

Ce fel de alegeri sunt alea dacă toți servitorii, nepoții, ibovnicele și amicii de școală și de șpriț sunt propulsați pe scara societății și primesc dreptul de semnătură în numele celorlalți?

Ce alegeri sunt alea în care partidele mari vînează oameni și se tîrguiesc cum să încalece țara?

Chiar așa!

Ce fel de alegeri sunt astea care urmează și cum s-a putut ca lucrurile să decadă atît de tare?”, scrie Nistorescu.