Corespondența Trump-Kim Jong-un, dezvăluită într-o carte a faimosului jurnalist Bob Woodward: ”E demnă de un film fantastic”

O nouă carte a celebrului jurnalist american de investigaţii Bob Woodward dezvăluie corespondenţa inedită purtată între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un, care califică relaţia sa cu miliardarul de la Casa Albă drept demnă de un ”film fantastic”, transmite miercuri AFP, citată de Agerpres.

Relaţia dintre cei doi lideri s-a aflat în centrul diplomaţiei dintre Washington şi Phenian, fluctuând de la insulte şi ameninţări de război până la o declaraţie de dragoste din partea lui Trump, notează France Presse.

Pentru noua sa carte, Bob Woodward şi-a procurat cele 25 de scrisori ‘care nu au mai fost făcute publice până în prezent’, schimbate între cei doi lideri, explică editura americană Simon&Schuster.

În scrisorile lor, ‘Kim descrie legătura dintre cei doi lideri ca fiind demnă de un ”film fantastic”, în vreme ce liderii se lansează într-un menuet diplomatic extraordinar’, afirmă editorul pe pagina dedicată cărţii pe site-ul Amazon.

Cartea, ce poartă titlul ‘Rage’ şi va apărea la 15 septembrie, este o continuare a celei publicate de acelaşi autor în 2018, ‘Fear: Trump în the White House’.

Donald Trump şi Kim Jong-un s-au întâlnit de trei ori, prima dată în iunie 2018, în Singapore, cu ocazia unui summit considerat atunci istoric.

Negocierile privind denuclearizarea Phenianului nu au progresat însă, aflându-se chiar într-un punct mort de la eşecul celui de-al doilea summit, desfăşurat în februarie 2019 la Hanoi.

Aceasta nu l-a împiedicat pe preşedintele american să laude cu regularitate relaţiile sale cu Kim Jong-un, mergând chiar până la a spune că s-au ‘îndrăgostit’ unul de celălalt. ”Mi-a scris scrisori foarte frumoase, sunt scrisori minunate. Ne-am îndrăgostit”, le-a spus în septembrie 2018 preşedintele unor susţinători.

Jurnalistul Bob Woodward este cunoscut pentru dezvăluirile sale din scandalul Watergate, care a dus la demisia preşedintelui american Richard Nixon în 1974. Trump a încercat în mai multe rânduri să discrediteze cartea precedentă a lui Woodward, numind-o o ”glumă” şi o ”escrocherie”.

Totuşi, în ianuarie a afirmat că a discutat cu jurnalistul pentru această nouă carte. ”Am fost intervievat de un jurnalist foarte, foarte bun”, a spus preşedintele la Fox News.

”Pot spune (că a fost) Bob Woodward. El a spus că a făcut ceva şi de data asta am zis: poate că o să iau loc”, a adăugat Trump, conform libertatea.ro.