Controversata iubire a lui Pierre Cardin cu actriţa Jeanne Moreau, în timp ce designerul trăia cu asistentul său

Controversata iubire a lui Pierre Cardin cu actriţa Jeanne Moreau, în timp ce designerul trăia cu asistentul său

Creatorul de modă care a decedat ieri la vârsta de 98 de ani lasă în urmă o vastă moştenire pentru lumea modei, dar şi poveşti de o stranie frumuseţe.

Pierre Cardin, Jeanne Moreau

Foto: Getty Images

Una dintre poveştile care a suscitat cele mai mult interes a fost relaţia lui Pierre Cardin cu actriţa Jeanne Moreau, care devenise modelul şi muza sa. O relaţie care a durat patru ani, deşi, în acelaşi timp, Cardin şi-a continuat şi relaţia cu asistentul său, Andre Oliver. Discret, designerul a refuzat să dea explicaţii despre viaţa lui intimă, dar interesantă este asocierea cu povestea din filmul în care a jucat Jeanne Moreau – pelicula lui Truffaut, “Jules and Jim”, în care ea se implică într-un menage a trois cu doi bărbaţi. Asocierea e interesantă cu atât mai mult cu cât Moreau l-a întâlnit pe Cardin chiar după lansarea acestui film, în 1962. Ea tocmai proba una dintre creaţiile sale, iar între cei doi a fost… dragoste la prima vedere. Cuplul a fost urmărit de presă la acea vreme – Pierre şi Jeanne fiind pozaţi în toate vacanţele lor, din Grecia până în Tahiti. În această vreme, asistentul creatorului de modă a suferit teribil. Dar nu a plecat.

Andre Oliver i-a rămas alături lui Cardin până în 1993, când a murit la vârsta de 61 de ani – încheind astfel patru decenii în care îi fusese asistent creatorului de modă, păşind adesea alături de el pe podium la finalul prezentărilor. Andre s-a străduit din răsputeri să considere cei patru ani cu Jeanne Moreau drept o paranteză în viaţa lui Cardin. Una, însă, care i-a lăsat urme adânci în suflet. Căzut într-o cruntă depresie, Andre i-a mărturisit la un moment dat lui Pierre că se gândeşte să se sinucidă. Interesant este că, la acel moment, designerul nu a abandonat relaţia cu Jeanne, ci a încercat să-şi liniştească asistentul cu cadouri consistente – cum ar fi un nou apartament, dar şi tablouri de valoare, Andre fiind un mare iubitor de artă. Adevăratul lui cadou a venit, însă, atunci când Pierre a decis să se despartă de Jeanne.

“Îmi amintesc de Jeanne când a venit la atelierul meu acum 40 de ani, fiindcă avea nevoie de garderobă pentru noul ei film”, povestea Cardin într-un interviu din 2011 pentru Paris Match. “Îmi amintesc că a fost dragoste la prima vedere şi apoi o relaţie pasională care a durat patru ani. După aceea a venit separarea, care ne-a ţinut departe o vreme, dar în cele din urmă am devenit foarte buni prieteni”, a declarat el despre actriţa care s-a stins din viaţă în 2017, la 89 de ani. “Jeanne era o femeie discretă şi inteligentă, cu un imens talent. Am fost foarte fericiţi împreună”, a mai spus el. Iar ea la rândul ei, a declarat că a trăit alături de el o frumoasă poveste de iubire, scrie okmagazine.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.