ROPRES

Consilierul de stat Mădălina Turza, demis în urma scandalului căminelor de bătrâni

Distribuiți acest articol!

Fostul consilier de stat Mădălina Turza a scris joi pe Facebook că înţelege că eliberarea sa din funcţie este o chestiune de ”simetrie” politică legată de scandalul azilelor de bătrâni şi persoane cu dizabilităţi. Cel mai probabil ea se referă la faptul că a demisionat ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD), iar ea a fost demisă din cauza faptului că este susținută de PNL.

”Munca mea în domeniul dizabilităţii de peste 15 ani, care a inclus şi sute de ore de monitorizare şi rapoarte despre aceste centre ale groazei, plângeri penale şi demersuri administrative sunt de suficientă notorietate pentru ca asocierea mea cu obstrucţionarea unui demers în acest caz să fie hilară”, mai arată Turza, care precizează că faptul că ancheta penală la care asistăm cu toţi astăzi există, este rezultatul sesizării Corpului de Control al Prim Ministrului din data de 8 martie 2023, ca urmare a mai multor informări şi sesizări primite la Guvern în lunile februarie şi martie 2023.

”Închei cu fruntea sus şi #ecunoştinţă mandatul meu de demnitate publică de aproape 4 ani, ultimul din funcţia de Consilier de stat în Cancelaria Prim-ministrului. Cu recunoştinţă pentru experienţa fabuloasă de a fi putut să creez din zero rezultate concrete pentru oameni şi pentru ţara mea şi enumăr cu titlu de exemplu doar câteva: Programul Naţional DIN GRIJĂ PENTRU COPII prin care mii de copii au fost salvaţi cu ajutorul numărului unic pentru copii 119, zeci de mii de ore de terapii gratuite, RO-ALERT copil dispărut etc, Coordonarea Răspunsului României la criza umanitară a refugiaţilor din prima zi a conflictului din Ucraina, răspuns recunoscut şi apreciat la nivel internaţional. Reforma sistemului de luptă împotriva traficului de persoane din România şi crearea unei noi arhitecturi instituţionale în acord cu recomandările internaţionale. Urma să ataşăm reformei centrale a sistemului, reforma mecanismelor locale de luptă împotriva traficului de persoane din data de 19 iulie 2023; Cea mai amplă reformă juridică în domeniul capacităţii legale a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale – copiii şi adulţii noştri nu mai sunt obligatoriu puşi sub interdicţie”, a scris Mădălina Turza pe Facebook.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...