Consilierii locali brașoveni l-au făcut cetățean de onoare pe șeful Jandarmeriei Brașov. Au fost şi argumente contra. „Ducem acordarea acestei distincții în domeniul ridicolului”

Consilierii locali brașoveni l-au făcut cetățean de onoare pe șeful Jandarmeriei Brașov. Au fost şi argumente contra. „Ducem acordarea acestei distincții în domeniul ridicolului”

Sursa foto: brasovtv

Jurnalistului britanic Charlie Otlley nu a fost singura persoană care a primit titlul de cetățean de onoare în ședința de plen de vineri a Consiliului Local Brașov. Astfel, pe ordinea de zi suplimentară a fost introdus un punct referitor la acordarea aceleiași distincții șefului Jandarmeriei Brașov, colonelul Cristian Elly Palistan. Inițiativa nu a venit din partea Primăriei Brașov, ci a consilierului local Arnold Ungar (FDGR), iar ideea a fost contestată de Șerban Șovăială (consilier independent). 

„Cred că aprobând un astfel de proiect, ducem acordarea acestei distincții în domeniul ridicolului”, a declarat Șovăială.

Conform declarației consilierului local, pentru acordarea acestui titlu nu a fost obținut avizul Comisiei nr. 7 (care dă aviz consultativ pentru proiectele de hotărâre ce vizează acordarea acestor distincții). „Din păcate, la această ședință (a comisiei de specialitate, n.n.) ne-am adunat doar doi dintre cei cinci membri. Am fost eu și Adina Donosă (PER – n.r.). Ambii am votat împotrivă, dar a fost irelevant, pentru că nu aveam cvorum”, a declarat Șovăială.

Din comisia amintită, al cărei președinte este Șerban Șovăială, mai fac parte Mihai Costel (PMP) și Neacșu Alexandru (PMP) și Alexandra Crivineanu (PSD).

De ce nu a fost de acord Șovăială ca Paliștan să fie declarat cetățean de onoare: 

„În Raportul de specialitate aferent proiectului de hotărâse se arată că domnul colonel primește titlul de cetățean de onoare pentru că își face meseria pe banii statului și este șeful formațiunii de jandarmi din Brașov. Unul dintre marile merite ale domnului colonel este că a pus cel mai mare steag din Transilvania. Pentru asta facem noi cetățeni de onoare? Să nu uităm că domnul colonel este conducătorul unei instituții de represiune. Când va ieși la pensie, haideți să îl facem cetățean de onoare, pentru o troiță ridicată în Dumbrăvița sau pentru una ridicată nu știu unde.

 » Aflați mai multe detalii…

 » Citește mai multe detalii pe www.60m.ro