Confesiune din partea fostului ministru de Finanțe: „Datoria publică va crește dacă Guvernul Cîțu nu găsește 13 miliarde de lei cheltuiți fără cap”

După ce a fost demis fără argumente solide de către premierul Florin Cîțu, Alexandru Nazare vine în spațiul public și anunță că Guvernul Cîțu are de achitat peste 13 miliarde de lei cheltuieli până la finalul acestui an.

“În analiza execuției la luna mai, transmisă premierului, evidențiam un necesar de 13 miliarde lei pe partea de cheltuieli. Aceste cheltuieli trebuie obligatoriu acoperite până la sfârșitul anului, din care cel mai mare cuantum vizează domeniul sănătatii”, a scris pe pagina sa de Facebook, fostul ministrul al Finanțelor remaniat de curând.

„În respectivă analiză atrăgeam atenția că este imperativ să facem economiii, iar eventuale alocări pentru proiecte noi pot determina o creștere a deficitului asumat. Din suma vehiculată de 12 miliarde, care ar rămâne neutilizată la luna iunie, trebuie ținut cont de faptul că 7 miliarde lei sunt fonduri europene. Această suma nu poate fi considerată sub nici o formă economisită, dacă vrem să ajungem la prognoza de absorbție pentru 2021”, precizează Nazare.