Conferința „Pandemia prin ochii copiilor” va avea loc online, pe 20 noiembrie, de Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor

Ce înseamnă Ziua Internațională a Drepturilor Copilului? 

În fiecare an, pe 20 noiembrie – pentru a marca adoptarea Convenției cu privire la Drepturile Copilului – UNICEF sărbătorește Ziua Internațională a Drepturilor Copilului. Cu această ocazie, UNICEF și alte inițiative interesate promovează respectarea drepturilor copilului și organizează campanii de strângere de fonduri pentru problemele cele mai presante cu care se confruntă copiii, astfel încât să ofere susținerea necesară ca fiecare copil să se dezvolte la potențialul maxim. 

Anul acesta, când se celebrează 31 de ani de la adoptarea Convenției cu privire la Drepturile Copilului, ADVU organizează o conferință pentru a atrage atenția asupra drepturilor acestora și pentru a redeschide această discuție în comunitatea de părinți și profesori, mai ales în contextul actual.

În urma măsurilor impuse de pandemie, și cei mici au avut mult de suferit. Sănătatea lor emoțională a fost influențată de starea de urgență și de modificarea programului părinților. Apoi, odată cu începerea anului școlar, copiii s-au confruntat cu o nouă provocare, școala online și, pe lângă acestea, nu și-au mai putut vedea prietenii și colegii și interacționa cu ei. Foarte afectați de această pandemie au fost copiii cu dezabilități și cei din comunități defavorizate, aceștia din urmă resimțind cel mai profund problemele rezultate în urma dezechilibrului social.

Conferința va începe cu un discurs ținut de Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor și apoi vor lua cuvântul Mariana Arnautu – Specialist Educație, Irina Ismail – Director Comunicare al Asociației Conil și Mara Priceputu – Psihoterapeut. Evenimentul este moderat de Raluca Găină, jurnalist Canal 33.  

Conferința se va desfășura vineri, pe 20 noiembrie, începând cu orele 18:30, prin ZOOM iar înscrierile se pot face pe site-ul advu.ro

Acestă conferință este organizată de Asociația pentru Dialog și Valori Universale (ADVU) în parteneriat cu Radio Itsy Bitsy și Lumina Instituții de Învățămănt. 

 » sursa: qbebe.ro