Conducerea Penitenciarului Poarta Albă a declanşat procedură disciplinară în cazul lui Vlad Pascu în urma interviului pe care acesta l-a acordat

Conducerea Penitenciarului Poarta Albă a declanşat procedură disciplinară în cazul lui Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit, în legătură cu interviul pe care acesta l-a acordat recent. Dacă va fi găst vinovat de încălcarea prevederilor legale, Vlad Pascu riscă de la avertisment până la interzicerea unor drepturi.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, Nicoleta Baraitaru, a declarat pentru News.ro, că a fost declanşată o procedură disciplinară în ceea ce îl priveşte pe Vlad Pascu.


“Se fac verificări pentru a stabili dacă faţă de acţiunile acesteia sunt incidente prevederile articolului 82, litera O, din Legea 254/2013 (n.r. – privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal), În urma acestei cercetări se va stabili dacă persoana va fi sau nu sancţionată disciplinar. În funcţie de rezultatul cercetării se stabileşte vinovăţia sau nevinovăţia şi sancţiunea dacă este cazul. Articolul 82, litera O se referă la faptul că persoanelor condamnate le este interzis să comunice cu exteriorul penitenciarului în alte condiţii decât cele stabilite de reglementări. În acest sens, arestaţii preventivi pot da interviuri sau comunica cu presa cu acordul procurorului de caz”, a afirmat Nicoleta Baraitaru.

Articolul invocat se referă la interdicţia privind comunicarea cu exteriorul penitenciarului, în alte condiţii şi prin alte metode decât cele stabilite prin reglementările în vigoare.
Baraitaru a afirmat că abaterile sunt constatate de către Comisia de Disciplină şi sunt uşoare, grave şi foarte grave. Astfel, abaterile pot fi sancţionate de la avertisment până la interzicerea unor drepturi, cum ar fi dreptul la a primi pachet, pe o perioadă de 1-3 luni.


Vlad Pascu a acordat recent un interviu din închisoare pentru pagina de socializare a activistului civic Marian Ceauşescu.

Pascu este judecat de Judecătoria Mangalia în cazul accidentului de la 2 Mai, din vara anului trecut, când drogat fiind, a intrat cu maşina într-un grup de tineri, iar doi dintre ei au murit.