Condiții inumane într-un SPITAL din Vâlcea! Pacienții sunt puși să stea câte doi în pat și să aducă medicamente de acasă. Conducerea neagă categoric acuzațiile și spune că unitatea medicală se află în plin proces de reabilitare

Un consilier local a lansat o serie de acuzații extrem de grave la adresa conducerii spitalului din Drăgășani, județul Vâlcea. Acesta a postat în mediul online mai multe imagini prin care suține că pacienții sunt tratați în condiții inumane, lucru negat însă atât de primarul localităţii, cât și de managerul spitalului. Mai mult, aceștia spun că investesc bani mulţi pentru reabilitarea unităţii medicale.

Scandalul în care este implicată unitatea sanitară din Drăgășani a început după ce un consilier a acuzat, printr-o serie de postări pe internet, faptul că pacienţii sunt tratați în condiții inumane.

De asemenea, bărbatul susţinea că, în unele cazuri, bolnavii erau nevoiţi să stea chiar și câte doi în pat sau obligaţi să vină cu medicamentele de acasă.

Acuzațiile sunt însă negate vehement de edilul localităţii, care afirmă că, din contră, la Drăgășani se investește în sănătate. Spitalul este în plin proces de reabilitare și modernizare, iar prin urmare situaţia nu este atât de gravă.

”Nu există dovezi că toate pozele ar fi făcute din Spitalul Drăgăşani. Eu am stat de vorbă cu managerul spitalului şi îmi spune că sunt poze de acolo, care nu pot fi reconstituite, nu pot fi recunoscute în Spitalul Drăgăşani”, declară Cristian Nedelcu, primar Drăgăşani, potrivit observatornews.ro.

Bolnavi obligati sa stea cate doi in pat

Directorul interimar al spitalului, Alina Tălpălariu, a vorbit şi ea despre condiţiile în care sunt trataţi pacienţii: ”Activitatea se desfăşoară în spaţiile care mai sunt încă funcţionale în afara celor aflate în reabilitare. De aceea, fără îndoială că am avut nişte impuneri legate de reducerea spaţiilor şi am încercat tot timpul să găsim un echilibru între necesităţile de internare”.

Inspectorii DSP Vâlcea au făcut verificări la spitalul din Drăgăşani


În luna ianuarie a fost realizat un control al Direcției De Sănătate Publică Vâlcea în urma căruia a fost emis un proces verbal prin care unitatea medicală trebuia să efectueze remedierea neregulilor semnalate în termen de 30 de zile, pentru a primi autorizația de funcționare.

”În zilele de 26 şi 27 ianuarie 2023, o echipă a DSP Vâlcea, din compartimentul supraveghere epidemiologică şi control boli transmisibile s-a deplasat la unitatea sanitară, în vederea întocmirii referatului de evaluare. Datorită neconformităţilor identificate şi menţionate în Procesul Verbal, s-a acordat un termen de 30 de zile pentru remediere”, a declarat Amelia Pitiga, purtător de cuvânt D.S.P. Vâlcea.

Ieri, inspectorii DSP Vâlcea s-au întors la spitalul din Drăgăşani, mai transmite sursa citată.

Sursa foto: Observator News